Revolutionaire Zoutstrooier van Morton

Gezondheid en Precisie in één Innovatief Ontwerp

De strijd tegen overmatig zoutgebruik krijgt een nieuwe wending met de introductie van Morton's metering salt shaker package, een ontwerp dat nauwkeurigheid en gezondheid combineert.

De hoeveelheid zout die men tijdens het koken gebruikt, is vaak een gokwerk, wat kan leiden tot ongezonde eetgewoonten. Morton heeft dit probleem aangepakt met een innovatieve zoutstrooier, ontworpen door Xunxing Liang. Dit nieuwe ontwerp maakt het mogelijk om precies 1 tot 5 gram zout te doseren, in lijn met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Deze zoutstrooier onderscheidt zich door zijn eenvoudige en doeltreffende vormgeving. Dankzij een gegradueerde groef en een klikmechanisme kan de gebruiker met één hand de gewenste hoeveelheid zout afmeten. Het ontwerp is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ondersteunt ook het hervullen en hergebruik van de strooier. Een transparant etiket aan de onderzijde zorgt ervoor dat de gebruiker altijd zicht heeft op de resterende hoeveelheid zout.

De productie van de zoutstrooier maakt gebruik van geavanceerde technieken zoals blaasvormen voor het fleslichaam en spuitgieten voor de twee constructies van de flesmond. Het etiket is vervaardigd met krimpkous technologie, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en esthetiek van het product.

Met afmetingen van 43mm x 40mm x 132mm is de zoutstrooier compact en handzaam. De uitdagingen bij het ontwerpen waren onder meer het versterken van de clip aan de achterkant van de fles om breuk te voorkomen en het balanceren van de grootte van de gegradueerde dop met het totale volume, zonder afbreuk te doen aan het gebruikscomfort.

Het ontwerp is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld; het heeft de prestigieuze Iron A' Packaging Design Award in 2024 gewonnen. Deze erkenning wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Morton zoutstrooier wordt gerespecteerd voor het integreren van industriële best practices en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een gezondere wereld.

De ontwikkeling van dit project begon in New York in september 2023 en werd in december 2023 voltooid. Het onderzoek dat ten grondslag ligt aan het ontwerp omvatte richtlijnen van de American Heart Association (AHA) en de European Food Safety Authority (EFSA) over zoutinname. De klassieke "Umbrella Girl" van Morton Salt maakt ook deel uit van het design, wat het een iconische uitstraling geeft.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xunxing liang
Afbeeldingscredits: Xunxing liang
Projectteamleden: Xunxing liang
Projectnaam: Morton
Projectklant: Morton


Morton IMG #2
Morton IMG #3
Morton IMG #4
Morton IMG #5
Morton IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp