Huanghelou: Een Uniek Bierverpakkingsontwerp dat de Schoonheid van Wuhan Vangt

Een Stedelijk Bierproduct Geïnspireerd door de Yellow Crane Tower

Wuhan, China - Het Huanghelou bierverpakkingsontwerp, gecreëerd door ontwerper Jin Zhang, is een uniek product dat de charme van de stad Wuhan, China, weerspiegelt. Met behulp van de meest representatieve elementen van de stad, zoals gebouwen en bruggen, brengt dit ontwerp de levendige cultuur en kenmerken van Wuhan tot leven op een ontspannen en aangename manier.

Wuhan, gelegen in het centrum van China, is een supermetropool die wordt doorkruist door de Yangtze en de Han-rivier. Elke wijk heeft zijn eigen unieke kenmerken en cultuur. Door de culturele schatten van elke wijk op te graven, wordt er een stadsbeeld gecreëerd met representatieve gebouwen, bruggen, mensen, schepen en bloemen als elementen.

Het Huanghelou bierverpakkingsontwerp is geïnspireerd door de Yellow Crane Tower, het meest iconische gebouw van Wuhan. Het toont de pracht van de stad door middel van twee verschillende series. De groene serie vertegenwoordigt vitaliteit en gezondheid, terwijl de mysterieuze paarse serie de stad van dag tot nacht weergeeft. Deze kleurrijke ontwerpen vangen de levendigheid en diversiteit van Wuhan op een unieke manier.

Het ontwerp van de bierverpakking is zorgvuldig gekozen om de stad op een kleurrijke manier weer te geven, terwijl rekening wordt gehouden met de productiekosten en het uiteindelijke effect. Door het gebruik van een beperkt kleurenpalet wordt een kleurrijk ontwerp gecreëerd dat de stad tot leven brengt op de bierblikjes.

De Huanghelou bierverpakkingen zijn ontworpen om een gevoel van intimiteit te creëren voor zowel de inwoners van Wuhan als bezoekers van buitenaf. Het biedt een snelle en leuke manier om de rijke en kleurrijke stedelijke cultuur en kenmerken van de stad te ontdekken. Het is een alledaags consumentenproduct dat de meeste mensen in contact brengt met de stad.

Het project is gestart in april 2022 in Wuhan, China en zal naar verwachting in september 2022 worden voltooid. De bierverpakkingen zullen vanaf april 2023 verkrijgbaar zijn in Hubei, China. Het ontwerpproces omvatte uitgebreid onderzoek naar de meest representatieve elementen van de stad en de integratie ervan in het ontwerp.

Het Huanghelou bierverpakkingsontwerp heeft de Bronze A' Packaging Design Award gewonnen in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een innovatieve manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met het Huanghelou bierverpakkingsontwerp heeft ontwerper Jin Zhang een uniek en levendig ontwerp gecreëerd dat de schoonheid en cultuur van Wuhan, China, op een verfrissende manier weergeeft. Het ontwerp vangt de essentie van de stad en biedt consumenten een unieke ervaring. Het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en de levendige toekomst van Wuhan.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jin Zhang
Afbeeldingscredits: Jin Zhang
Projectteamleden: Jin Zhang
Projectnaam: Huanghelou
Projectklant: Jin Zhang


Huanghelou IMG #2
Huanghelou IMG #3
Huanghelou IMG #4
Huanghelou IMG #5
Huanghelou IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp