Tsingtao 9 Degrees: Een Uniek Bierverpakkingsontwerp dat Lokale Cultuur en Merkidentiteit Combineert

Een Ontwerp van Jin Zhang

Inleiding:

Tsingtao 9 Degrees is een opmerkelijk bierverpakkingsontwerp dat de perfecte balans vindt tussen merkidentiteit en lokale cultuur. Ontworpen door Jin Zhang, brengt dit ontwerp de bekende Tsingtao-biermerknaam samen met de kenmerkende elementen van de provincie Hubei, China. Het resultaat is een visueel aantrekkelijke en cultureel relevante verpakking die de aandacht trekt en een onvergetelijke indruk achterlaat.

Met een breedte van 65 mm, een diepte van 65 mm en een hoogte van 265 mm, is Tsingtao 9 Degrees een bierverpakking die zowel esthetisch als functioneel is. Het ontwerp maakt gebruik van een zilveren sticker als labelmateriaal, wat zorgt voor kostenefficiëntie en productiegemak.

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit het beroemde Chinese schilderij "Witte Wolken en Gele Kraanvogels", waarop de Gele Kraantoren in Hubei wordt afgebeeld. Jin Zhang heeft de elementen van de Gele Kraantoren, de geluksbrengende wolken en kraanvogels uit het schilderij geëxtraheerd en op een meer beknopte manier weergegeven. Daarnaast is de "feniksveer" op het etiket van de flessenhals geïnspireerd op de plaats Hubei, waar de feniks altijd bewonderd wordt.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de combinatie van de merknaam aan de linkerkant van het etiket en de meest representatieve "Gele Kraantoren" aan de rechterkant. Hierdoor worden zowel het merk als de lokale kenmerken benadrukt. Bovendien maken de geluksbrengende wolken, kraanvogels en de flessenhalsmarkering "feniksveer" (Hubei is dol op feniksen) het geheel nog flexibeler. Het grootste verkoopargument van het product is echter de "9 graden", wat zorgt voor een onderscheidende smaakervaring.

Dit bier is exclusief verkrijgbaar in Hubei, China. Het ontwerp maakt gebruik van de meest representatieve elementen van de architectuur, kraanvogels, feniksen, enzovoort, in Hubei om consumenten zich direct vertrouwd en vriendelijk te laten voelen. Dit kan de afstand tussen consumenten en merken snel verkleinen. Tegelijkertijd benadrukt het linkerdeel van het etiket het merk met een zeer groot lettertype, zodat consumenten het direct kunnen zien.

Het project is gestart in december 2021 in Wuhan, China en afgerond in mei 2022. Vanaf augustus 2022 wordt het bier verkocht in Hubei, China. Gedurende het ontwerpproces was het vinden van de juiste balans tussen merkidentiteit en lokale cultuur een uitdaging. Jin Zhang moest de logica achter het aankoopgedrag van consumenten begrijpen en besloot uiteindelijk het merk op een beperkte manier te benadrukken, omdat het merk zelf al een zeer goede reputatie heeft. Wanneer mensen het product ontvangen, zullen ze hun vertrouwde stadsmarkeringen en andere elementen ontdekken, wat voor een gevoel van verrassing zorgt en consumenten een betere ervaring biedt.

Tsingtao 9 Degrees heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het ontwerp werd bekroond met de Bronze A' Packaging Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven. Tsingtao 9 Degrees is een perfect voorbeeld van hoe kunst, wetenschap, design en technologie samenkomen om een betere wereld te creëren.

Met zijn unieke combinatie van merkidentiteit en lokale cultuur, is Tsingtao 9 Degrees een opvallend bierverpakkingsontwerp dat de aandacht trekt en een blijvende indruk achterlaat. Het is een eerbetoon aan zowel het Tsingtao-merk als de rijke cultuur van Hubei, en biedt consumenten een onvergetelijke ervaring. Proost!


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jin Zhang
Afbeeldingscredits: Jin Zhang
Projectteamleden: Jin Zhang
Projectnaam: Tsingtao 9 Degrees
Projectklant: Jin Zhang


Tsingtao 9 Degrees IMG #2
Tsingtao 9 Degrees IMG #3
Tsingtao 9 Degrees IMG #4
Tsingtao 9 Degrees IMG #5
Tsingtao 9 Degrees IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp