Verfrissende Verbinding met Inheemse Flora

Heti: Een Verpakking Die Thuisgevoel en Cultuur Vermengt

De essentie van thuis in een blikje; Heti brengt een ode aan de rijkdom van inheemse planten door middel van verfijnde branding en verpakking.

De band tussen mens en natuur is een tijdloos thema dat opnieuw tot leven komt in het werk van Cansu Dagbagli Ferreira. Met Heti, wat 'Thuis' betekent in de taal van de Dakota, biedt de ontwerper een reeks bruisende dranken die de smaak van thuis belichamen. Het project, dat acht maanden in beslag nam en zich afspeelde tussen de Verenigde Staten en Frankrijk, is een viering van de Noord-Amerikaanse flora en tegelijkertijd een sociale onderneming die bijdraagt aan de welvaart van inheemse gemeenschappen.

De verpakking van Heti is een toonbeeld van 'Effortless Wisdom', een branding concept dat inheemse stijl illustraties integreert en de planten viert. Deze illustraties zijn geïnspireerd op de kunst van de Dakota, die zich kenmerkt door geometrische en symmetrische vormen. De uitdaging lag in het balanceren van moderniteit met traditie, waarbij de symmetrische monochrome illustraties op de verpakking de essentie en geest van de inheemse culturen belichamen.

De ontwerpfilosofie achter Heti is geworteld in de design thinking methode van Divergeren en Convergeren, waarbij alle ontwerpen digitaal als vectorgebaseerde assets zijn gerealiseerd met Adobe Creative Suite. De blikjes zijn vervolgens geproduceerd met behulp van de vierkleurendruktechniek. De technische specificaties van het label voor een 12 oz blikje zijn 151 x 195 mm, een formaat dat ruimte biedt voor de expressieve illustraties en de merkidentiteit.

De interactie met Heti begint bij de strategie en het ontdekken van het merk, gevolgd door presentatie, verfijning en levering. Het onderzoek voor het project richtte zich op de kenmerken van de Dakota inheemse kunst en illustraties, met als doel een authentieke ervaring te creëren die zowel de rijkdom als de wijsheid van de inheemse cultuur weerspiegelt.

Heti's verpakking is niet alleen een visueel genot, maar ook een medium dat een verhaal vertelt van culturele rijkdom en heling. De drankjes, doordrenkt met smaken die inheems zijn aan Noord-Amerika, herinneren ons eraan dat de inheemse cultuur rijk, wijs en helend is. Het is een ontwerp dat niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook bijdraagt aan een groter goed, waarbij een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in de gezondheid en welvaart van tribale gemeenschappen.

De erkenning voor Heti's unieke ontwerp kwam met het winnen van de Bronzen A' Design Award in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Heti staat geëerd voor het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cansu Dagbagli Ferreira
Afbeeldingscredits: Cansu Dagbagli Ferreira
Projectteamleden: Cansu Dagbagli Ferreira
Projectnaam: Heti
Projectklant: Cansu Dagbagli Ferreira


Heti IMG #2
Heti IMG #3
Heti IMG #4
Heti IMG #5
Heti IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp