Patisserie Chez Mikki: Een Nieuwe Verpakking die Vreugde Brengt

Een Ontwerp van Sherry Kuo

Inleiding

Patisserie Chez Mikki, een zoete delicatessewinkel gevestigd in Tokyo, heeft zichzelf willen onderscheiden in een competitieve markt met een nieuwe verpakkingsontwerp. Het doel was om een onderscheidend verkoopargument te creëren en het merkimago te versterken door een robuuste identiteit te creëren met een samenhangende visuele uitstraling die de uniciteit van elk product benadrukt. Het resulterende herontwerp kenmerkt zich door pastelkleuren en geestige boodschappen die een emotionele verbinding met consumenten creëren, wat heeft geleid tot een stijging in de verkoop en ondersteuning van de lokale gemeenschap sinds de introductie van het nieuwe ontwerp.

Design Naam: Patisserie Chez Mikki

Ontwerper: Sherry Kuo

Design Labels: Verpakking

Design Inspiratie: Grappige zinnen hebben, net als zoetigheden, de magie om immense verlichting in het leven te bieden. Het concept van de herontwerp van de verpakking van Chez Mikki had als doel een onderscheidend en verfijnd taaluniversum te creëren.

Unieke Eigenschappen van het Ontwerp: Het nieuwe verpakkingsontwerp maakt gebruik van pastelkleuren en geestige boodschappen om een emotionele band met consumenten te bevorderen, met als doel vreugde en geluk in hun dag te brengen. Vetgedrukte typografie wordt gebruikt om visueel opvallende ontwerpen te creëren die opvallen in de winkelschappen en de interesse van potentiële klanten wekken.

Technologie achter de Realisatie van het Ontwerp: De verpakking bestaat uit een enkele hoes en er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijk bedrukt papier als verpakkingsmateriaal.

Specificaties van het Ontwerp: De afmetingen zijn 5,5 centimeter in breedte en 11 centimeter in hoogte, met een vouw aan de bovenkant van de verpakking.

Design Tags: Branding, Typografie, Banketbakkerij, Woorden, Kleuren

Interactie met het Ontwerp: Sinds de introductie van het nieuwe ontwerp heeft het gebruik van onderscheidende kleuren klanten in staat gesteld om het merk snel te herkennen, terwijl de boodschappen een vrolijke en emotionele reactie hebben gecreëerd. Als gevolg hiervan zijn de winkelverkopen gestegen, wat de lokale gemeenschap heeft ondersteund.

Locatie en Tijdsbestek van het Ontwerp: Dit herontwerp is toegepast op de verpakking van Chez Mikki sinds 2020.

Onderzoek achter het Ontwerp: Patisserie Chez Mikki biedt een scala aan gebak en levert gebak aan verschillende koffiehuizen in de lokale omgeving. Om klanten ervan te overtuigen hun producten boven concurrenten te kiezen, moet het herontwerp van het merk het imago versterken en een onderscheidend verkoopargument creëren.

Uitdagingen bij het Ontwerp: De uitdaging was om een reeks verpakkingen te creëren die een samenhangende visuele uitstraling behouden, terwijl de uniciteit van elk product wordt benadrukt. Het doel van de verpakking was om een sterke merkidentiteit te vestigen en de herkenning ervan onder klanten in een uiterst competitieve markt te vergroten.

Notities over het Ontwerp: Patisserie Chez Mikki, een zoete delicatessewinkel gevestigd in Tokyo, heeft zichzelf willen onderscheiden in een competitieve markt met een nieuwe verpakkingsontwerp. Het doel was om een onderscheidend verkoopargument te creëren en het merkimago te versterken door een robuuste identiteit te creëren met een samenhangende visuele uitstraling die de uniciteit van elk product benadrukt. Het resulterende herontwerp kenmerkt zich door pastelkleuren en geestige boodschappen die een emotionele verbinding met consumenten creëren, wat heeft geleid tot een stijging in de verkoop en ondersteuning van de lokale gemeenschap sinds de introductie van het nieuwe ontwerp.

Afbeeldingscredits: Hsin-Hui Kuo, Hidetsugu Watanabe

Prijzen en Erkenningen: Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die zorgen voor voldoening en positieve gevoelens en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sherry Kuo
Afbeeldingscredits: Hsin-Hui Kuo, Hidetsugu Watanabe
Projectteamleden: Sherry Kuo
Projectnaam: Patisserie Chez Mikki
Projectklant: Sherry Kuo


Patisserie Chez Mikki IMG #2
Patisserie Chez Mikki IMG #3
Patisserie Chez Mikki IMG #4
Patisserie Chez Mikki IMG #5
Patisserie Chez Mikki IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp