Guijiu Dierenriem Serie: Een Ode aan de Chinese Cultuur

Jiarun Lin's Ontwerp Vermengt Traditie met Moderne Luxe

In de Guijiu Zodiac Serie weerspiegelt Jiarun Lin's ontwerp de rijke Chinese culturele erfenis door de eeuwenoude keramische vormen te combineren met moderne materialen en technieken.

Het ontwerp van de Guijiu Zodiac Serie is een eerbetoon aan de klassieke Chinese keramische vaten met een dubbel-oor structuur, die al duizenden jaren worden ontwikkeld en doorgegeven in China. De integratie van de Chinese draak, afgebeeld in inkt op het etiket, benadrukt de diepe culturele erfenis. De combinatie van ingewikkeld metaalwerk en een eenvoudig kristallen blok geeft het product een nieuwe levendigheid.

Deze serie, een gedenkwaardige drank voor het Jaar van de Draak, onderscheidt zich door de klassieke vorm van oude Chinese amfora-vaten te gebruiken en de draak als decoratief element op het etiket en het handvat van het vat te verwerken. De Guijiu belichaamt adel en 2024 valt samen met het Chinese Jaar van de Draak. De draak heeft een opperste betekenis in de Chinese cultuur, wat de zeldzaamheid en het prestige van de Guijiu verder benadrukt.

In China worden de meeste hoogwaardige likeuren opgeslagen in keramische containers. Dit product maakt gebruik van kristalmateriaal in combinatie met metaal, wat zorgt voor een luxueuze en hoogwaardige uitstraling en het onderscheidt zich daarmee van soortgelijke producten.

De afmetingen van het product zijn indrukwekkend met een hoogte van 240mm en een lengte en breedte van 110 mm. De fles is voorzien van een drakenvormig onderdeel op de dop dat dient als openingssysteem, terwijl de elegante vorm ook de esthetische aantrekkingskracht verhoogt.

Het project, gestart in maart 2023 en voltooid in november 2023, is gepland om in 2024 beschikbaar te zijn. In de Chinese likeurmarkt is Chinese Zodiac-wijn een product waar elk merk om strijdt om te lanceren. Echter, de meeste producten worden gestileerd met figuratieve voorstellingen van de Chinese dierenriem, en er is een gebrek aan producten die eenvoud, verfijning en erfgoed combineren. Dit ontwerp vult de leemte van hoogwaardige producten van hetzelfde type.

De uitdaging bij het realiseren van dit project was dat traditionele Chinese saus-smaak likeurmerken de neiging hebben om keramisch materiaal te gebruiken als drager van de culturele essentie van het product. Het gebruik van kristalglas week af van de ontwerpbenadering van soortgelijke producten, en het metalen drakenvormige deel op de dop had een unieke vorm, wat overtuiging vereiste voor klanten om door te gaan met de productie van de mal.

Dit ontwerp werd bekroond met Zilver in de A' Packaging Design Award in 2024. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die blijk geven van uitstekende expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: BA Studio
Afbeeldingscredits: BA Studio
Projectteamleden: BA Studio
Projectnaam: Guijiu Zodiac Series
Projectklant: BA Studio


Guijiu Zodiac Series IMG #2
Guijiu Zodiac Series IMG #3
Guijiu Zodiac Series IMG #4
Guijiu Zodiac Series IMG #5
Guijiu Zodiac Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp