Jinlongquan Yanzhi: Een Bierverpakking die Hubei Cultuur omarmt

Een Unieke Uiting van Hubei Cultuur op een Bierfles

Hubei, een provincie in China, heeft altijd al bekend gestaan om zijn biermerk Jinlongquan. Maar tot voor kort ontbrak het aan een bier dat de Hubei cultuur weerspiegelde. Met de groeiende aandacht voor Hubei in de wereld, hebben ontwerpers van Jinlongquan hierop ingespeeld en een serie producten ontworpen die de Hubei cultuur omarmen. Een bijzondere keuze hierbij was het gebruik van het lokale dialect.

De ontwerper heeft gebroken met de Europese ontwerpstijl die gebruikelijk is voor bierverpakkingen en heeft de meest authentieke dialectcultuur tot uiting gebracht in de vorm van handgeschreven kalligrafie. Daarnaast heeft hij de meest kenmerkende gebouwen en waterwegen van Hubei afgebeeld (Hubei staat bekend als een provincie met duizenden meren) en heeft hij personages en consumptiescènes toegevoegd. Dit alles is gecombineerd met vuurwerk en een vleugje mode, wat resulteert in een afbeelding van "de rivier en het meer van Hubei". Dit ontwerp nodigt mensen uit om tijdens het drinken van het bier het dialect op de fles te gebruiken, hun geboorteplaats in de illustratie te vinden en in interactie te treden met de consumenten.

De bierverpakking is gemaakt van glas en bekleed met gealuminiseerd papier. De afmetingen van de fles zijn 253 mm x 65 mm x 65 mm. Het gebruik van glas zorgt ervoor dat de originele smaak van het bier behouden blijft. Daarnaast heeft het bier een heldere kleur. Door gebruik te maken van transparante glazen flessen met lichte kleur labels, wordt het bier fris en duidelijk gepresenteerd.

De interactie met deze bierverpakking is eenvoudig maar effectief. Terwijl je het bier drinkt, kun je je vrienden het dialect op de fles vertellen en je geboorteplaats in de illustratie vinden. Dit zorgt voor een vriendelijke sfeer en verkleint de afstand tussen jou en de consumenten.

Het ontwerpproces van dit project begon in april 2021 en de productie vond plaats in mei. De bierverpakking zal naar verwachting in juni in Hubei te koop zijn.

Om de Hubei cultuur zo nauwkeurig mogelijk weer te geven, heeft de ontwerper veel lokale mensen en experts geraadpleegd vanwege de vele dialecten die in Hubei worden gesproken. Daarnaast heeft de ontwerper veel representatieve gebouwen in verschillende gebieden van Hubei bezocht om een prachtige weergave van Hubei te kunnen maken.

De Jinlongquan Yanzhi bierverpakking is een unieke uiting van de Hubei cultuur en biedt consumenten de mogelijkheid om hun geboorteplaats te herkennen en in interactie te treden met anderen. Het ontwerp is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en diversiteit van Hubei.

Copyright by InBEv Jinlongquan Beer (Hubei) Co., LTD., 2021

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jin Zhang
Afbeeldingscredits: Jin Zhang
Projectteamleden: Creative director: Jin Zhang
Projectnaam: Jinlongquan Yanzhi
Projectklant: Jin Zhang


Jinlongquan Yanzhi IMG #2
Jinlongquan Yanzhi IMG #3
Jinlongquan Yanzhi IMG #4
Jinlongquan Yanzhi IMG #5
Jinlongquan Yanzhi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp