De Koffiehuis: Een Eenvoudig en Modern Koffiemerk

Een Conceptueel Ontwerp van Chiapa Design Team

Inleiding

Het Chiapa Design Team heeft met het ontwerp van De Koffiehuis een eenvoudig en modern koffiemerk gecreëerd. Het doel was om de eenvoud van dit product te benadrukken en tegelijkertijd een geweldige ervaring te bieden. Het logo van De Koffiehuis straalt deze eenvoud en gastvrijheid uit, gecombineerd met een strak en modern ontwerp.

De Koffiehuis is geïnspireerd door de gedachte dat koffie een eenvoudig en geweldig product is. Ongeacht de verscheidenheid aan koffiesoorten die vandaag de dag op de markt zijn, brengt het product zelf, vanwege zijn eenvoud, mensen samen. Hoe eenvoudiger de koffie, hoe beter. Het logo van De Koffiehuis laat deze eenvoud en gastvrijheid zien die alleen koffie kan bieden, in combinatie met een schoon en modern ontwerp.

De Koffiehuis is een conceptueel ontwerp en is daarom alleen digitaal ontwikkeld.

De producten worden gepresenteerd in blikken mockups, waarbij gebruik wordt gemaakt van geschikte materialen voor dit segment. Helaas kunnen we geen afmetingen verstrekken, aangezien het een conceptueel project betreft.

Het ontwerpteam van De Koffiehuis bestaat uit Creative Director en Designer Rodrigo Chiaparini, Design Assistant Amanda Rodrigues en Design Assistant Anna Balardin.

Een goed ontwerp trekt altijd de aandacht van de toeschouwer. De verrassing wordt groter als het product van binnen ook van goede kwaliteit is. Het creëren van producten die buiten het gewone vallen, is iets waar we altijd rekening mee houden, zowel bij echte als conceptuele projecten.

Het project is gestart in São Paulo in januari 2023 en afgerond in februari 2023.

Voor dit project hebben we geen onderzoek gedaan of ontwikkeld.

Gezien het een conceptueel project is, hebben we geen moeilijkheden ondervonden in het proces. Ons team is goed op elkaar afgestemd qua technieken en gedachten, wat helpt bij het creatieve proces.

Het logo van De Koffiehuis laat de eenvoud en gastvrijheid zien die koffie kan bieden, in combinatie met een schoon en modern ontwerp. Het kleurenpalet van het project benadrukt ook de kwaliteiten van het product, zoals comfort en geweldige smaak, en kan het aantrekkelijker maken voor het publiek. Het gebruik van koffiebonen als grafisch element helpt de koper om gemakkelijk te begrijpen wat het is.

Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Ze tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: RODRIGO CHIAPARINI
Afbeeldingscredits: RODRIGO CHIAPARINI
Projectteamleden: Creative Director and Designer: Rodrigo Chiaparini Design Assistant: Amanda Rodrigues Design Assistant: Anna Balardin
Projectnaam: The Coffee House
Projectklant: RODRIGO CHIAPARINI


The Coffee House IMG #2
The Coffee House IMG #3
The Coffee House IMG #4
The Coffee House IMG #5
The Coffee House IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp