Laizhou Distillery Onthult Ling Lie Vodka

Een Fusie van Natuur en Zuiverheid in Vodka Verpakking

In de schaduw van de Xiling Sneeuwbergen heeft Laizhou Distillery een verpakking voor hun Ling Lie Vodka gecreëerd die de essentie van natuur en puurheid belichaamt.

Laizhou Distillery, gevestigd in Qionglai, Sichuan, heeft een nieuwe standaard gezet in de wereld van sterke drank met de introductie van hun eerste witte spirit, Ling Lie Vodka. De verpakking, geïnspireerd door de ruige schoonheid van de Xiling Sneeuwbergen, is niet alleen een lust voor het oog maar ook een ode aan de natuurlijke en originele brouwstijl. Het ontwerp vertegenwoordigt een subtiele en pure Chinese cultuur, terwijl het tegelijkertijd de uitmuntende tradities van de Vodka-familie integreert en nieuwe mogelijkheden in de spiritmarkt verkent.

De fles, vervaardigd uit hoogtransparant kristalhelder wit glas, is versierd met een gegolfde textuur die de rotsen en Chinese waterinkt nabootst. Dit unieke ontwerp benadrukt de mannelijke dynamiek, kracht en zuiverheid van het merk. De slanke, elegante hals van de fles minimaliseert de luchtinvoer, wat het meerdere keren consumeren van de drank vergemakkelijkt en de houdbaarheid ten goede komt.

De uitdaging voor het ontwerpteam was het creëren van een verpakking voor lokale Chinese sterke drank die zich kan meten met internationale standaarden. Ling Lie Vodka doorbreekt het traditionele model van vodka verpakkingen door natuurlijke landschapselementen te combineren met moderne ambachten. Het label, met gouden en zilveren stempeling op milieuvriendelijk papier, draagt de glaciaalelementen over en brengt het concept van natuurlijke en pure lokale brouwtradities over.

Het ontwerp, ontwikkeld in Shanghai en Qionglai in 2022 en gelanceerd in juli 2023 in China, is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de nieuwe consumptietrends en de dominantie van buitenlandse spirits op de vodka markt. Door een onvergetelijke verpakking te introduceren, nodigt het ontwerpteam de consument uit op een aangename drinkreis en bouwt het aan een sterk lokaal merk dat de uitmuntendheid van binnenlandse sterke drank en Chinese esthetiek wereldwijd benadrukt.

Deze verpakking, die een Silver A' Packaging Design Award in 2024 heeft gewonnen, is niet alleen een toonbeeld van esthetische aantrekkelijkheid, maar draagt ook bij aan duurzaamheid door het gebruik van milieuvriendelijk labelpapier en recyclebare flessen. Het illustreert de sociale verantwoordelijkheid van het merk en de toewijding aan het behoud van de natuur.

De Ling Lie Vodka verpakking van Laizhou Distillery is een meesterwerk dat de interactie tussen natuur en moderne kunst viert, en is een eerbetoon aan de kracht en puurheid van de natuur, verweven met de technische wijsheid van het Oosten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Laizhou Distillery
Afbeeldingscredits: Laizhou Distillery
Projectteamleden: Yan Zhang, Wanting Tang, Sijia Liang, Ming Ke
Projectnaam: Ling Lie Vodka
Projectklant: Laizhou Distillery


Ling Lie Vodka IMG #2
Ling Lie Vodka IMG #3
Ling Lie Vodka IMG #4
Ling Lie Vodka IMG #5
Ling Lie Vodka IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp