Feestelijk Bordspel Addpakk Wint Brons bij A' Design Award

Innovatief Verpakkingsontwerp Verandert in Speelgoed voor Vrijgezellenfeesten

De grenzen tussen verpakking en speelplezier vervagen met Addpakk, een creatie van Mono Design Studio, die een bronzen A' Packaging Design Award in de wacht sleepte.

Addpakk is niet zomaar een bordspel; het is een feestelijke ervaring ontworpen om de interactie tussen deelnemers van vrijgezellenfeesten te bevorderen. Mono Design Studio heeft met dit ontwerp een verpakking gecreëerd die zelf als speelgoed fungeert. De basis van het ontwerp bestaat uit eenvoudige geometrische vormen die naar wens kunnen worden gecombineerd tot figuren. Deze aanpak zorgt ervoor dat deelnemers, die elkaar vaak niet kennen, op een speelse en vrolijke manier met elkaar in contact komen.

De inspiratie voor Addpakk komt voort uit bouwblokspellen, gecombineerd met de beweging van kaarten. Het logo is ontworpen om te werken op oppervlakken, net zoals kaarten zich binnen een doos bewegen. De dubbele letter in het logo weerspiegelt het idee van het toevoegen van plezier aan het pakket, als een geschenk. De speciaal ontworpen lettertypefamilie kenmerkt zich door overdreven accenten en leestekens, die de letters bijna tot karikaturen van zichzelf maken en de dynamiek van het spel uitdrukken.

De verpakking van Addpakk is gemaakt van medium-dik wit papier met een matte folie en de dubbele wand van de doos zorgt voor stevigheid. De frisheid van het ontwerp komt naar voren in de eenvoudige vormen tegen een witte achtergrond. De verhouding van twee op één van de kaarten is doorgevoerd op alle oppervlakken van het spel. Uit vier kaarten kan één figuur worden gevormd, wat ook geldt voor de verpakking.

De ontwikkeling van Addpakk begon met een workshop en werd gevolgd door kwalitatieve diepte-interviews, marktanalyse en gegevensverzameling over concurrenten. Het resultaat was dat het merk een heldere, frisse en uitgesproken essentie moest krijgen. Daarom is gekozen voor een visueel ontwerp met hoge contrasten op witte oppervlakken met levendige vormen, waarbij alle rekwisieten en spellen in één doos zijn verenigd.

Het Addpakk bordspel, ontworpen voor zowel vrijgezellen- als vrijgezellenfeesten, is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan sociale interactie en plezier. Elk figuur vertegenwoordigt een ander karakter en een andere persoonlijkheid, wat het identificeren met de figuren tot een vermakelijk onderdeel van het spel maakt. Het is deze unieke combinatie van functionaliteit en plezier die Addpakk de bronzen A' Packaging Design Award heeft opgeleverd.

De intellectuele eigendomsrechten van Addpakk behoren toe aan Hanna Szigeti, 2023. Het team achter dit succesvolle ontwerp bestaat uit Mono Design Studio, onder leiding van creatief directeur Reka Rodler en art director Eszter Dusa-Kovacs, met bijdragen van onder andere junior grafisch ontwerper Noemi Kersak en fotograaf Balint Csizmadia. Het ontwerp werd bekroond met de bronzen A' Design Award, een erkenning voor uitmuntende en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mono Design Studio
Afbeeldingscredits: Creator: Mono Design Studio Creative Director: Reka Rodler Art Director: Eszter Dusa-Kovacs Junior Gaphic Designer: Noemi Kersak Customer: Hanna Szigeti Photographer: Balint Csizmadia Video: Zoltan Tukacs Video: Viktor Dusa Printing Producer: Duplex Rota
Projectteamleden: Creator: Mono Design Studio Creative Director: Reka Rodler Art Director: Eszter Dusa-Kovacs Junior Gaphic Designer: Noemi Kersak Customer: Hanna Szigeti Photographer: Balint Csizmadia Video: Zoltan Tukacs Video: Viktor Dusa Printing Producer: Duplex Rota
Projectnaam: Addpakk
Projectklant: Mono Design Studio


Addpakk IMG #2
Addpakk IMG #3
Addpakk IMG #4
Addpakk IMG #5
Addpakk IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp