Granovita: Een Nieuwe Benadering van Granola Verpakking

Een Verpakking die Gezondheid en Natuurlijkheid Uitstraalt

Granovita, een jong Oekraïens merk opgericht in 2016, is een pionier in de gezonde voedingstrend die de Oekraïense markt de afgelopen jaren heeft veroverd. Het merk positioneert zichzelf als een product voor ontbijt en energie gedurende de dag, met als missie het bevorderen van gezonde en evenwichtige voeding. De Granovita-lijn bestaat momenteel uit de varianten Aktiv, Fitness, Unior en Tropic.

Om meer controle te hebben over hoe de verpakking op de schappen tot zijn recht komt, heeft ontwerper Olga Takhtarova voorgesteld om een kartonnen doos te gebruiken in plaats van een flexibele doy-pack. Het ruwe oppervlak van de doos weerspiegelt de essentie van een gezonde levensstijl. Daarnaast worden consumenten verleid door de heerlijke afbeeldingen van fruit en granen op de verpakking, wat de verkoop van Granovita granola nog meer stimuleert.

De verpakking van Granovita granola combineert twee belangrijke trends op het gebied van graanverpakking: flexibele verpakkingen en milieuvriendelijke materialen. Daarom is er gekozen voor composteerbaar karton, een milieuvriendelijke verpakkingsoplossing die ook nog eens kostenefficiënt is.

Met behulp van moderne vormgeving heeft ontwerper Olga Takhtarova een beeld gecreëerd dat klanten uitnodigt om het ontbijt opnieuw te ontdekken. Het nieuwe Granovita-merk wil verandering brengen in de ontbijtgranenmarkt en de verpakking weerspiegelt dan ook de boodschap van het merk. Het moet een connectie maken met klanten en de verkoop stimuleren.

De illustraties op de verpakking beschrijven niet alleen de smaak van elk product, maar representeren ook een gelukkige en gezonde levensstijl. Iconen en expressieve teksten brengen het product tot leven en de felle kleuren dragen een positieve boodschap uit.

Het belangrijkste doel was om een verpakkingsontwerp te creëren dat eetlust, natuurlijkheid en gezondheid uitstraalt. Het was noodzakelijk om te benadrukken dat dit een product is voor actieve mensen die aandacht besteden aan hun gezondheid.

Granovita staat voor een eenvoudige benadering van het maken van granola met de beste natuurlijke ingrediënten, zonder poespas. Het verpakkingsontwerp van Granovita moest eerlijkheid over het product en de ingrediënten uitstralen en het vertrouwen van de consument in het product inspireren.

Met trots kondigen we aan dat het verpakkingsontwerp van Granovita bekroond is met de Silver A' Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs beloont ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Het ontwerp van Granovita illustreert uitstekende expertise en innovatie, met sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden. Het wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Granovita is niet alleen een gezonde keuze voor het ontbijt, maar ook een visueel aantrekkelijke optie die gezondheid en natuurlijkheid uitstraalt. Met het nieuwe verpakkingsontwerp nodigt Granovita consumenten uit om hun ontbijtgewoonten te heroverwegen en te kiezen voor een gezonde en evenwichtige start van de dag.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Olha Takhtarova
Afbeeldingscredits: Olha Takhtarova
Projectteamleden: Olha Takhtarova
Projectnaam: Granovita
Projectklant: Olha Takhtarova


Granovita IMG #2
Granovita IMG #3
Granovita IMG #4
Granovita IMG #5
Granovita IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp