Verpakking van Wan Shan Jiu 5696: Een Samensmelting van Oost en West

Een Unieke Baijiu Verpakking Ontworpen door Zhang Yanhui

De verpakking van Wan Shan Jiu 5696, ontworpen door Zhang Yanhui, is een indrukwekkende creatie die de culturen van het Oosten en het Westen combineert. Deze high-end Chinese Baijiu is bedoeld voor de internationale markt en weerspiegelt de essentie van Shanghai als startpunt van een wereldwijde reis.

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de vijftig-twee klassieke buitenlandse gebouwen met een geschiedenis van meer dan honderd jaar aan de Shanghai Bund. Deze gebouwen bewijzen dat culturen, kunst en producten van verschillende landen en regio's met elkaar kunnen worden geïntegreerd. Het ontwerp haalt inspiratie uit de klassieke westerse architectuur en combineert deze met de Oost-West-cultuur. Hierdoor kan het product zijn reis beginnen vanuit deze oosterse stad en een wereldwijde markt bereiken.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere verpakkingen is de unieke combinatie van oosterse en westerse culturen. De driehoekige fles straalt stabiliteit uit en weerspiegelt de samensmelting van de driehoekige decoratieve elementen uit de westerse architectuur en het oosterse gedachtegoed van "Drie creëert alles in de wereld". De overtuigingen van zowel de westerse "ridder" als de oosterse "gentleman" worden gepresenteerd door een 3D metalen embleem, dat de hoge kwaliteit van het product weerspiegelt. De fles is omringd door afbeeldingen van wereldberoemde bezienswaardigheden, wat de hoop uitdrukt om zich in het buitenland te verspreiden en met de wereld te communiceren.

De verpakkingstechnologie van dit ontwerp omvat het gebruik van een solide en stabiele driehoekige fles, die oneindige mogelijkheden biedt. De fles is voorzien van driedimensionale reliëfs van wereldberoemde bezienswaardigheden, waardoor een visuele en emotionele associatie ontstaat van het reizen rond de wereld en het benadrukken van het thema van globalisering. Het stereoscopisch gegraveerde metalen embleem weerspiegelt de kwaliteit en klasse van het product.

De verpakking van Wan Shan Jiu 5696 heeft niet alleen een esthetische functie, maar ook een interactieve. Het trekt natuurlijk de aandacht en roept emotionele resonantie op bij de gebruikers, omdat het de bezienswaardigheden combineert met het product. Dit kan de verspreiding en promotie van het product stimuleren, vooral in relatie tot stedelijke cultuur, architectonische omgeving, kunsttentoonstellingen, herdenkingsactiviteiten en toerisme. Zowel de verpakkingsdoos als de fles kunnen worden gebruikt als tentoonstellingsstukken of verzamelobjecten, met minimale verspilling.

Het ontwerp van Wan Shan Jiu 5696 is ontwikkeld in Wuhan en het project begon in november 2021 en werd voltooid in juni 2022. Het is een gedurfd experiment en een uitdaging om de artistieke esthetiek van de westerse klassieke architectuur toe te passen op een hoogwaardige Baijiu met een oosterse oorsprong. De unieke driehoekige fles integreert de decoratieve elementen van de westerse klassieke architectuur met het oosterse filosofische gedachtegoed, wat resulteert in een gevoel van soliditeit, stabiliteit en oneindige mogelijkheden.

De verpakking van Wan Shan Jiu 5696 heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp. Deze zilveren prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van Wan Shan Jiu 5696 is bewonderenswaardig vanwege de sterke technische kenmerken en de prachtige artistieke vaardigheid. Het straalt een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid uit en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pufine Creative
Afbeeldingscredits: Xiang Shasha Wang shijie
Projectteamleden: Creative Director: Zhang Yanhui Designer: Xiang Shasha Illustration:Wang shijie Technical director: Zhou Xiaoli 3D Scene Rendering:Luo Kang
Projectnaam: Wan Shan Jiu
Projectklant: Pufine Creative


Wan Shan Jiu IMG #2
Wan Shan Jiu IMG #3
Wan Shan Jiu IMG #4
Wan Shan Jiu IMG #5
Wan Shan Jiu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp