Long Xi: Een Fusie van Brons en Moderniteit

Chushan Design herdefinieert wierookverpakkingen

Chushan Design brengt met Long Xi een ode aan de bronstijd en verrijkt de hedendaagse lifestyle met een unieke verpakking voor wierookstokjes.

De verpakking van Long Xi door Chushan Design is een meesterwerk dat de grenzen van traditionele en moderne esthetiek doet vervagen. Het ontwerp is geïnspireerd op de rijke visuele tradities van de Oosterse cultuur, die teruggaat tot wel 2400 jaar geleden. De verpakking is niet alleen een hulpmiddel, maar ook een culturele beleving op zich. De combinatie van elektrogeplateerde aluminiumfoliezakken met houten materialen resulteert in een verpakking die zowel de zintuigen prikkelt als een gevoel van technologische vooruitgang uitstraalt.

De unieke eigenschappen van de Long Xi-verpakking liggen in de samensmelting van materialen. Aluminium gecoate zakken worden gecombineerd met houten dozen, wat zorgt voor een opvallende visuele ervaring. De houten doos heeft een schuifstructuur en meerlaagse stickers die de traditionele plastic zegels vervangen, waardoor praktische bruikbaarheid en ceremoniële waarde hand in hand gaan. De Long Xi-serie brengt een unieke ervaring van de bronscultuur, in lijn met het merk.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van geavanceerde technologieën om de historische patronen nauwkeurig na te bootsen. Door middel van katoenen papieren labels, goudstempelen en embossingtechnieken wordt een diepte in het visuele aspect gecreëerd, wat de culturele identiteit versterkt. De verpakking is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een genot om aan te raken, dankzij de gebruikte materialen en speciale technieken.

De interactie met de verpakking is zorgvuldig overwogen. De houten doos heeft een gebogen schuifmechanisme voor gemakkelijke toegang tot het product. Intern is er een gestapelde opstelling met een bovenste laag bedekt met sponsgevoerd karton, wat niet alleen bescherming biedt, maar ook een platform voor merkinformatie. De onderste laag bevat een accessoirebox met handige handvatten voor eenvoudige toegang tot de accessoires. De gestapelde structuur verkleint de afmetingen van de verpakking, wat zorgt voor veilig transport en besparing op verzendkosten.

De ontwikkeling van Long Xi vond plaats in Shenzhen tussen december 2022 en oktober 2023. Het onderzoek achter dit ontwerp duikt in de rijke geschiedenis van de Chinese bronstijd, ongeveer 2600 jaar geleden. De uitdaging lag in het balanceren tussen traditioneel vakmanschap en hedendaagse esthetiek, zonder de traditionele charme te verliezen of te moderniseren tot het punt van onherkenbaarheid. Het resultaat is een verpakking die zowel praktische behoeften vervult als een unieke bronscultuurervaring overbrengt, in lijn met het merk.

Chushan Design heeft met Long Xi een prestigieuze Zilveren A' Design Award in de wacht gesleept voor de categorie Verpakkingsontwerp in 2024. Deze onderscheiding wordt toegekend aan topontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: menghao Zeng
Afbeeldingscredits: Chushan Design
Projectteamleden: Yin Peng Li Linlin Menghao Zeng
Projectnaam: Long Xi
Projectklant: Shenzhen Chushan Design Culture Group Co., Ltd.


Long Xi IMG #2
Long Xi IMG #3
Long Xi IMG #4
Long Xi IMG #5
Long Xi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp