Qinshihuang Cpa: Een Nieuwe Trend in de Wereld van Craft Beer

China Resources Snow Breweries Ltd. introduceert een unieke interpretatie van Pale Ale

China Resources Snow Breweries Ltd. heeft een nieuw product ontworpen dat de wereld van craft beer op zijn kop zet. De Qinshihuang Cpa, een bier met een sterke culturele identiteit en innovatieve smaak, is een pionier in de categorie China Pale Ale.

De inspiratie voor de Qinshihuang Cpa komt van de wereldwijde populariteit van India Pale Ale (IPA). Met dit in gedachten heeft het ontwerpteam van China Resources Snow Breweries Ltd. een nieuw concept bedacht, de China Pale Ale (CPA), om bierliefhebbers een nieuwe optie te bieden. Het bier is vernoemd naar Qinshihuang, de eerste keizer van China, om de innovatie in craft beer te benadrukken en een sterk gevoel van culturele identiteit en vertrouwen te geven.

Wat de Qinshihuang Cpa onderscheidt van andere bieren is de verpakking, die een Pale Ale vol Chinese kenmerken interpreteert. De fles en de hals van de fles zijn ontworpen met typische elementen uit de Qin-dynastie. De vlag rond de hals van de fles geeft aan dat het bier de eerste in zijn soort is in de industrie van China Pale Ale. Het centrale zegelkarakter, dat het uniforme lettertype in de Qin-dynastie was, geeft het bier een traditionele, klassieke stijl.

De Qinshihuang Cpa is verkrijgbaar in een aluminium blikje en een glazen fles. De fles van 315 ml heeft een afmeting van 200 x 62 mm, terwijl het blikje van 550 ml een afmeting heeft van 159,5 x 66 mm. Het ontwerp van de fles lijkt op een jade kelk met wolkendesign uit de Qin- en Han-dynastie, wat de productpositionering benadrukt en een opvallend visueel effect creëert.

Het ontwerpteam heeft veel onderzoek gedaan naar de productie van dit bier. De IPA kenmerkt zich door bovengisting, een hoog alcoholgehalte en een sterke hopgeur, waarvoor meestal mout, hop en gist uit Groot-Brittannië worden gebruikt. De Qinshihuang Cpa daarentegen is gebrouwen met basisingrediënten vol Chinese kenmerken, namelijk de Chinese gewassen die in de Qin-dynastie veel werden verbouwd.

De grootste uitdaging voor het ontwerpteam was om de distinctiviteit en superioriteit van het product te benadrukken door middel van het verpakkingsontwerp. Om dit te bereiken, hebben ze meerdere elementen van de Qin-dynastie geïntegreerd in een moderne fles, waardoor gebruikers de smaak en cultuur van China kunnen ervaren.

De Qinshihuang Cpa heeft de Bronzen A' Packaging Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, design en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES
Afbeeldingscredits: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES
Projectteamleden: Dong Yan Weixi Zhou Yan Yang Jialiang Mao
Projectnaam: Qinshihuang Cpa
Projectklant: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES


Qinshihuang Cpa IMG #2
Qinshihuang Cpa IMG #3
Qinshihuang Cpa IMG #4
Qinshihuang Cpa IMG #5
Qinshihuang Cpa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp