Shiwanyubingshao: Een Uniek Ontwerp dat Traditionele Chinese Cultuur Combineert met Moderne Vormgeving

Een Innovatieve Liquor Verpakking Ontworpen door Zhang Zhipeng

Inleiding:

De Shiwanyubingshao is een opvallend ontwerp dat de traditionele Chinese cultuur van de leeuwendans combineert met moderne vormgeving. Dit unieke ontwerp, gecreëerd door de getalenteerde ontwerper Zhang Zhipeng, is een ware viering van de Chinese cultuur en biedt een nieuwe kijk op het traditionele drankje.

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de leeuwendans, een traditioneel Chinees cultureel evenement dat niet alleen tijdens het Lentefestival wordt uitgevoerd, maar ook op feestdagen. Het illustreert het culturele erfgoed en de kwaliteitsbeleving van mensen in het tijdperk van consumptie-upgrading, evenals de behoefte aan een gevoel van ceremonieel leven.

Wat de Shiwanyubingshao echt uniek maakt, is het gebruik van creatieve elementen die prioriteit geven aan de leeuwendans en groene visuele symbolen. Hierdoor worden consumenten aangetrokken door de rijke, verfijnde graphics en kunnen ze de kenmerken van het product waarderen. Door het toepassen van Chinese traditionele elementen in combinatie met modern design en visuele prestaties, krijgt het ontwerp een andere dimensie. Het maakt het product zelf kenmerkend en biedt consumenten een nieuwe keuze binnen hetzelfde product, wat de verkoop bevordert.

De fles van de Shiwanyubingshao heeft een capaciteit van 500 ml en is ontworpen als een zwart transparante fles door middel van glasbespuiting. De fles is gebaseerd op oude Chinese wijncontainers en is verguld. Voor de buitenverpakking wordt gebruik gemaakt van een speciaal zwart papieren stempelproces.

Het ontwerp van de Shiwanyubingshao is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar biedt ook een interactieve ervaring voor consumenten. De illustratie van een leeuwenkop wordt gebruikt op de bovenkant van de doos en wordt gecombineerd met de dynamische vorm van de leeuwendans en het trekken. Het "openen van de doos en het onthullen van de kleur van de kop" verhoogt het ceremoniële gevoel van het drinken en zorgt voor een goede interactie met consumenten. Door driedimensionaal denken toe te passen op producten, wordt "traditie" een nieuwe aantrekkingskracht.

Het ontwerpproces van de Shiwanyubingshao begon in november 2019 en werd in december 2019 voltooid in Shenzhen, waar het ontwerp werd afgerond, de proeven werden uitgevoerd en de productie plaatsvond in Guangzhou.

Dit ontwerp van de Shiwanyubingshao is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar heeft ook een diepere betekenis. Het combineert de rijke tradities van de Chinese cultuur met moderne vormgeving, waardoor consumenten een betere ervaring krijgen van twee verschillende culturen en tegelijkertijd de Chinese traditionele cultuur wordt bevorderd. Het stelt jonge consumenten in staat om hun eigen cultuur te begrijpen en de wereld kennis te laten maken met China.

Het ontwerpproces van de Shiwanyubingshao kende enkele uitdagingen, met name de verwerking van de kleurbandverbinding tussen de doos en de fles die enigszins bewerkelijk was in de nabewerking. Echter, het ontwerp is gebaseerd op het leven zelf en daarom moeten we levens-elementen toevoegen om de productwaarde te weerspiegelen en consumenten aan te trekken om de verkoop te stimuleren.

De Shiwanyubingshao is een ware blikvanger in de wereld van drankverpakkingen. Het ontwerp, dat de leeuwendans als symbool gebruikt en de opening van de jackpot benadrukt, biedt consumenten de mogelijkheid om het product op een driedimensionale manier te ervaren. Het is een prachtig voorbeeld van hoe traditionele Chinese cultuur kan worden geïntegreerd in moderne ontwerpen.

Het ontwerp van de Shiwanyubingshao heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Silver A' Design Award in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van de Shiwanyubingshao, bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, toont een opmerkelijk niveau van excellentie en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met de Shiwanyubingshao heeft Zhang Zhipeng een ontwerp gecreëerd dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook de rijke tradities van de Chinese cultuur viert. Het ontwerp is een ware viering van de leeuwendans en biedt consumenten een unieke en betekenisvolle ervaring. Het is een voorbeeld van hoe traditionele elementen kunnen worden geïntegreerd in moderne ontwerpen, waardoor een brug wordt geslagen tussen het verleden en de toekomst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhipeng Zhang
Afbeeldingscredits: Zhang Zhipeng
Projectteamleden: Design director: Zhang Zhipeng, designer: Zhang Zhipeng
Projectnaam: Shiwanyubingshao
Projectklant: Zhipeng Zhang


Shiwanyubingshao IMG #2
Shiwanyubingshao IMG #3
Shiwanyubingshao IMG #4
Shiwanyubingshao IMG #5
Shiwanyubingshao IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp