Calm the World: Een Kalmerende Wachtruimte in een Tandheelkundige Kliniek

Een Ontwerp van Matt Liao

Inleiding

Wachten in een tandheelkundige kliniek kan vaak stressvol zijn voor patiënten. Om deze reden heeft het ontwerpteam van Matt Liao voorgesteld om een kalme sfeer te creëren in de wachtruimte. Ze hebben een ruime lobby met een hoog plafond ontworpen, die dienst doet als ontvangst- en wachtruimte en een rustgevende eerste indruk geeft. Met een gewelfd plafond, eenvoudige houten lijsten en een marmeren vloer, doet de ruimte denken aan een ouderwetse bibliotheek waar men altijd rust kan vinden.

Deze tandheelkundige kliniek is gevestigd op de begane grond en heeft een totale oppervlakte van 145 vierkante meter, inclusief een tussenverdieping van 60 vierkante meter. De afmetingen zijn 5,8 meter breed en 14,7 meter lang. Ondanks de beperkte ruimte moest het ontwerpteam drie behandelkamers, een röntgenkamer, een tandtechnisch laboratorium met aparte in- en uitgangen, een receptie, een wachtruimte en toiletten op de eerste verdieping plaatsen. Op de tussenverdieping moesten een operatiekamer, een consultatieruimte, een multifunctioneel kantoor en toiletten worden gerealiseerd.

Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van materialen zoals Formica, staal, glas, behang en marmer.

De tandheelkundige kliniek is in bedrijf sinds meer dan 9 maanden en het wachten op een behandeling is volgens interviews met patiënten een ontspannen en kalme ervaring geworden. Ondanks dat mensen tegenwoordig digitale informatie via digitale apparaten ontvangen, kan de ouderwetse bibliotheek nog steeds herinneren aan een gevoel van rust.

Het project begon in februari 2019 en werd in juni 2019 voltooid. Het bevindt zich in New Taipei City.

Het ontwerpteam heeft bij het realiseren van dit ontwerp enkele uitdagingen moeten overwinnen. Het begrijpen van de gedetailleerde tandheelkundige onderzoeks- en operatieprocedures was cruciaal bij het plaatsen van zoveel functies in een kleine ruimte. Daarnaast was het realiseren van een ruime wachtruimte nog moeilijker. De meningen en opmerkingen van tandartsen en leveranciers van tandheelkundige apparatuur waren zeer waardevol tijdens het hele proces.

De tandheelkundige kliniek "Calm the World" is een uniek ontwerp dat de stress van het wachten op een tandheelkundige behandeling vermindert. Met een ruime en kalme wachtruimte, geïnspireerd op een ouderwetse bibliotheek, biedt deze kliniek een rustgevende ervaring voor patiënten.

Afbeeldingen met dank aan:

Afbeelding #1: Fotograaf Kelvin Ku

Afbeelding #2: Fotograaf Kelvin Ku

Afbeelding #3: Fotograaf Kelvin Ku

Afbeelding #4: Fotograaf Kelvin Ku

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de branche en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Matt Liao
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Kelvin Ku Image #2: Photographer Kelvin Ku Image #3: Photographer Kelvin Ku Image #4: Photographer Kelvin Ku
Projectteamleden: Designer: Matt Liao Designer: Red Hong Designer: Yang Chen
Projectnaam: Calm the World
Projectklant: Matt Liao


Calm the World IMG #2
Calm the World IMG #3
Calm the World IMG #4
Calm the World IMG #5
Calm the World IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp