Lazord: Een Majestueus Café dat de Arabische Smaak van Oman Brengt

Een Uniek Ontwerp van Shadi Al Hroub

Inleiding:

Lazord is een van de meest gewilde stenen die sinds het begin van de geschiedenis door de mens wordt gebruikt. De diepe, hemelsblauwe kleur blijft het symbool van koninklijkheid en eer, goden en macht, geest en visie. Het is een universeel symbool van wijsheid en waarheid.

Gelegen in het hart van de gouverneur van Musandam, is Lazord een koffiehuis dat de Omaanse Arabische koffie en de Omaanse halwa serveert als belangrijkste menu-item, samen met andere drankjes met een vleugje halwa-smaak naast de slang. Deze oude rots is een samenstelling van verschillende mineralen.

Om dit unieke café te realiseren, heeft ontwerper Shadi Al Hroub gebruik gemaakt van innovatieve papieren materialen om gezonde, voedzame producten, processen en diensten te creëren die niet alleen verleidelijk, toegankelijk, opwindend en uniek zijn, maar ook duurzaam.

Historici geloven dat de link tussen mensen en lazord lazuli meer dan 6.500 jaar teruggaat. De edelsteen werd gewaardeerd door de oude beschavingen van Mesopotamië, Egypte, China, Griekenland en Rome. Ze waardeerden het om zijn levendige, prachtige kleur en beschouwden het als een waardevol bezit. Hoewel het geen dure steen is, is echt fijn materiaal nog steeds zeldzaam.

Dit ontwerp is gerealiseerd in november 2019 in Muscat, Oman, en heeft verschillende groottes.

De Lazard Café-concept is gebaseerd op de betekenis van de Lapis Lazuli-steen, ook wel bekend als "Lazard" in het Arabisch. Als naamgenoot van de steen, die bekend staat om wijsheid en waarheid en de krachtige koninklijke blauwe kleur behoudt, is Lazard Café een majestueus concept dat speciaal is ontworpen om de Arabische smaak van Oman te brengen.

Dit ontwerp omvat een eenvoudig logo, briefpapier, koffiekopjes en strekt zich uit tot bredere merkidentiteitsprogramma's die interieurontwerpdetails bevatten. Deze spelen effectief met kleur, vorm en typografie, en maken gebruik van hoogwaardige materiaaldetails en afwerkingen.

Lazord Café is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken in de branche en competente technische kenmerken. Het biedt voldoening en positieve gevoelens en draagt bij aan een betere wereld.

Met Lazord Café heeft Shadi Al Hroub een uniek ontwerp gecreëerd dat de rijke geschiedenis en cultuur van Oman weerspiegelt en tegelijkertijd een eigentijdse en verfijnde sfeer biedt voor koffieliefhebbers en fijnproevers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shadi Al Hroub
Afbeeldingscredits: Creative Director: Shadi Al Hroub
Projectteamleden: Shadi Al Hroub
Projectnaam: Lazord
Projectklant: Shadi Al Hroub


Lazord IMG #2
Lazord IMG #3
Lazord IMG #4
Lazord IMG #5
Lazord IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp