Green Field Watchmen: Ecologische Rijstverpakking met een Missie

Ontwerper Peng Guozhi brengt natuur en verpakking samen

In een wereld waar ecologie en duurzaamheid steeds belangrijker worden, introduceert Peng Guozhi een rijstverpakking die niet alleen het milieu respecteert, maar ook een verhaal vertelt.

De rijstverpakkingen van Green Field Watchmen zijn een toonbeeld van innovatie in de voedselindustrie. Peng Guozhi heeft een verpakking ontworpen die niet alleen functioneel is, maar ook een diepe verbinding met de natuur uitstraalt. De inspiratie voor het ontwerp is ontleend aan de wilde dieren uit het gebied van herkomst van de rijst, zoals het ree, de kraanvogel, de Siberische tijger, de schubzijde zaagbek en de sabelmarter. Deze dieren worden op een levendige manier gepersonifieerd in het ontwerp, waardoor de verpakking een verhaal vertelt over de oorsprong en de ecologische aard van het product.

Wat Green Field Watchmen onderscheidt van andere rijstproducten is de unieke combinatie van gepersonaliseerde dierfiguren en een ecologische boodschap. Deze aanpak is zeldzaam in de categorie rijstproducten en zorgt voor een sterke connectie met de consument. De verpakking is gemaakt van gerecycled papier en bevestigd aan golfkarton, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het product.

De technische specificaties van de verpakking zijn zorgvuldig overwogen, met een afmeting van 245mm breedte, 90mm diepte en 340mm hoogte. Dit formaat is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk, waardoor het product opvalt in de schappen. De verpakking is voorzien van een papieren handvat, waardoor het gemakkelijk te dragen is en de ecologische voetafdruk verder verkleint.

De interactie met de verpakking is ontworpen om een blijvende indruk achter te laten bij de consument. De dierfiguren die de groene velden bewaken, symboliseren de bescherming van de ecologische omgeving waarin de rijst wordt verbouwd. Dit versterkt niet alleen de band met de consument, maar opent ook nieuwe verkoopmogelijkheden.

Het ontwerp van de verpakking is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de consumptiebehoeften van rijstconsumenten in China en een diepgaande studie naar de rijstteelt en -verpakking. Het team achter Green Field Watchmen heeft de uitdaging overwonnen om consumenten te overtuigen van de authenticiteit van ecologisch geteelde rijst. Door de unieke aanpak en de focus op de heerlijke smaak van ecologische rijst, onderscheidt Green Field Watchmen zich in de markt.

De verpakking van Green Field Watchmen is niet alleen een voorbeeld van uitmuntend ontwerp, maar heeft ook erkenning gekregen met een Zilveren A' Design Award in 2024. Deze prestigieuze prijs bevestigt de creativiteit, professionaliteit en innovatie die het ontwerp uitstraalt. Het is een beloning voor de uitstekende technische en artistieke vaardigheden die het ontwerp kenmerken en die positieve gevoelens, verbazing en verwondering oproepen bij de consument.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Peng GuoZhi
Afbeeldingscredits: Peng GuoZhi
Projectteamleden: Peng GuoZhi
Projectnaam: Green Field Watchmen
Projectklant: Peng Guozhi Strategic Packaging Studio


Green Field Watchmen IMG #2
Green Field Watchmen IMG #3
Green Field Watchmen IMG #4
Green Field Watchmen IMG #5
Green Field Watchmen IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp