Wolkendieb Design Agency presenteert innovatieve verpakking voor Favly Petfood

Verpakkingsontwerp combineert duurzaamheid, kwaliteit en opvallende visuele aantrekkingskracht

De Wolkendieb Design Agency heeft een opvallend verpakkingsontwerp gecreëerd voor Favly Petfood, een jong Duits start-up bedrijf. Het ontwerp weerspiegelt de kernwaarden van het bedrijf: duurzaamheid, lage CO2-uitstoot, recycling en regionale sourcing en verwerking.

De opdracht was om de kwaliteit en natuurlijkheid van het merk en het productassortiment te tonen en hen te helpen opvallen op de huisdierenvoedselmarkt met een opvallend, onverwacht verpakkingsontwerp en bedrijfsimago. Voor Favly Petfood zijn waarden als natuurlijkheid, duurzaamheid, lokale productie en hoge kwaliteit het hart van hun bedrijfsovertuigingen. Om deze boodschap te ondersteunen, de huidige codes van de "all-natural" vibe te doorbreken en een sterke herkenning op de schappen te krijgen, is een kleurrijk, opvallend en onverwacht ontwerp gecreëerd.

De kleine zakjes zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papier met een voedselveilige plastic binnenlaag. De grote zakjes zijn gemaakt van mono-plastic. Deze materialen zijn ontworpen voor eenvoudige recycling. Alle zakjes hebben een hersluitbare luchtdichte rits om een langer aroma te garanderen. De vleesrollen zijn gemaakt van aluminiumfolie. Het logo is verticaal geplaatst en dient als kwaliteitszegel. Om een visuele eenheid door het hele assortiment te creëren, zijn handgetekende illustraties en felle kleuren geselecteerd. Elke vleessoort heeft zijn eigen kleurenschema.

De productlijn bestaat uit drie zakjes van verschillende formaten en een worstverpakking. De kleine zijn 130 x 200 x 70 mm, de middelgrote 180 x 290 x 90 mm en de grote 260 x 300 x 110 mm. De vleesrollen zijn 210 x 45 x 45 mm. Verschillende materialen werden gebruikt, en elk kan gemakkelijk worden gerecycled.

De verpakking is volledig recyclebaar. Het bedrijf hecht veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. De zakjes kunnen gemakkelijk worden opengescheurd, opnieuw worden verzegeld en meerdere keren worden opgeslagen na het eerste gebruik. Het project begon in juni 2022 en eindigde in oktober 2022 in Aken, Duitsland. De producten zijn sinds november 2022 online te koop en sinds januari 2023 bij geselecteerde wederverkopers in Aken.

De markt wordt overspoeld met nieuwe merken die de "all-natural" trend volgen met hun producten. Favly Petfood verkondigt ook dit aspect, terwijl het een gedurfde en creatieve identiteit claimt, en plaatst het welzijn van onze viervoetige vrienden in het hart van zijn zorgen. Om zich te onderscheiden van de huidige "all-natural" papieren look trend in huisdierenvoedselverpakking ontwerp, en om deze durf en frisheid te weerspiegelen, heeft het bedrijf gekozen voor frisse en sterke kleurenschema's op hun verpakking, gecombineerd met handgetekende illustraties van de producten.

De producten moesten visueel opvallen van de concurrentie en de aandacht van de consument trekken. Het visuele concept moest gemakkelijk aanpasbaar zijn aan de volgende producten die het merk in 2023 wil lanceren. Duurzaamheid, natuurlijkheid, hoge kwaliteit en plezier moeten hier op de voorgrond staan. De grootste uitdaging voor het creatieve team was de zeer strakke timing waarin het project vanaf nul werd ontwikkeld, hand in hand met de CEO's.

Favly Petfood plaatst productkwaliteit, duurzaamheid en kortsluitingsproductie in het hart van zijn bedrijfsimago. De Wolkendieb design agency hielp het merk om een gedurfde en leuke merkimago en opvallende nieuwe producten voor hondenvoedsel te krijgen. Het bureau begeleidde de ontwikkeling van het productassortiment en de lancering van de website, en realiseerde de fotoshoot van de producten.

Dit ontwerp werd bekroond met Zilver in de A' Packaging Design Award in 2023. Zilver A' Design Award: Toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wolkendieb Design Agency
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer/Designer Chloé Krey/Florian Beser, Wolkendieb Designagentur Image #2: Photographer/Designer Chloé Krey/Florian Beser, Wolkendieb Designagentur Image #3: Photographer/Designer Chloé Krey/Florian Beser, Wolkendieb Designagentur Image #4: Photographer/Designer Chloé Krey/Florian Beser, Wolkendieb Designagentur
Projectteamleden: Creative Director: Annika Reuber Junior Art Director: Florian Beser Art Director: Chloé Krey Technical Artworker: Margit Jansen
Projectnaam: Favly Petfood
Projectklant: Wolkendieb Design Agency


Favly Petfood IMG #2
Favly Petfood IMG #3
Favly Petfood IMG #4
Favly Petfood IMG #5
Favly Petfood IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp