Mist: Een Unieke Verpakking voor een Milieuvriendelijke Luchtbevochtiger

Een Innovatief Ontwerp van Xiaochen Wang

Als productontwerper is het essentieel om na te denken over de "verpakking" van een product binnen het gehele productensysteem. Daarom is de verpakking van deze luchtbevochtiger zelf een integraal onderdeel van het product. Als de "verpakking" wordt weggegooid, zal de luchtbevochtiger niet naar behoren functioneren, wat de goede bedoelingen van de ontwerper op het gebied van milieubescherming overbrengt.

De Mist luchtbevochtiger, ontworpen door Xiaochen Wang, is een uniek en innovatief product dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het ontwerp is geïnspireerd op het natuurlijke fenomeen van lucht die ontsnapt uit een geopende plastic zak. Door de grootte van de opening aan te passen, kan de gebruiker visueel de hoeveelheid mist regelen die de luchtbevochtiger produceert. Het gebruik van wit materiaal geeft de gebruiker een gevoel van zuiverheid en schoonheid.

Wat de Mist luchtbevochtiger onderscheidt van andere modellen is de manier waarop de mist wordt geregeld. In plaats van een elektronisch systeem, wordt de hoeveelheid mist gecontroleerd door middel van een trekkermechanisme. Dit zorgt voor een intuïtieve en interactieve ervaring voor de gebruiker.

Het ontwerp van de Mist luchtbevochtiger is gerealiseerd met behulp van ABS en PE plastic. Deze materialen zorgen voor duurzaamheid en functionaliteit, terwijl ze ook bijdragen aan het minimalistische en moderne uiterlijk van het product.

Het ontwerpteam, bestaande uit Xiaochen Wang, Hua Yang en Teng Zhang, heeft intensief onderzoek gedaan naar verschillende ontwerpprincipes, zoals onbewust ontwerp, affordance design en milieuvriendelijk ontwerp. Deze principes zijn toegepast om een product te creëren dat niet alleen effectief is in het bevochtigen van de lucht, maar ook esthetisch aantrekkelijk en milieuvriendelijk is.

Het ontwerpproces van de Mist luchtbevochtiger bracht verschillende uitdagingen met zich mee, met name bij het vertalen van ideeën naar een concreet ontwerp. Door creatieve en technische obstakels te overwinnen, is het ontwerpteam erin geslaagd om een product te creëren dat zowel functioneel als esthetisch uitmuntend is.

De Mist luchtbevochtiger is ontwikkeld in Zhengzhou en het project begon in juli 2019 en werd voltooid in november 2019. Het ontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve karakter en de technische excellentie van het ontwerp, evenals de positieve emoties en verwondering die het oproept bij gebruikers.

Met zijn unieke verpakking en milieuvriendelijke benadering van luchtbevochtiging is de Mist luchtbevochtiger een voorbeeld van uitmuntendheid in productontwerp. Het combineert functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid op een innovatieve manier, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke levensstijl.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: xiaochen Wang
Afbeeldingscredits: xiaochen Wang
Projectteamleden: Xiaochen Wang Hua Yang Teng Zhang
Projectnaam: Mist
Projectklant: xiaochen Wang


Mist IMG #2
Mist IMG #3
Mist IMG #4
Mist IMG #5
Mist IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp