Happy Home: Een Uniek Ontwerp dat Ruimte en Comfort Combineert

Een Residentieel Project van Ontwerper Hong Wu

Inleiding:

Het project Happy Home, ontworpen door Hong Wu, richt zich op het herstructureren van de chaotische indeling van de interieurruimte. Het idee voor de algehele ruimtelijke planning komt voort uit een analyse van de bewegingstrends van de bewoners en het begrip van de speciale structuur van het gebouw. Door de keuken naar de negatieve eerste verdieping te verplaatsen en de lay-out van de hele ruimte te veranderen, is er uiteindelijk een functionele indeling voor elke ruimte gecreëerd.

De unieke eigenschappen van dit project zijn te vinden in de transformatie van het interieur van het oorspronkelijke gebouw met een speciale structuur. Het effectieve binnenwoonoppervlak is verdubbeld om een ​​redelijke indeling en handige leefruimte te creëren, die voldoet aan de behoeften van de drie generaties van de eigenaar en de algehele waarde van het huis aanzienlijk verhoogt.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van geavanceerde technologieën. De interne structuur van het oorspronkelijke gebouw was erg chaotisch, maar de buitenomgeving was prachtig. De ontwerper heeft eerst gezorgd voor een perfecte functionele indeling en tegelijkertijd de buitenomgeving geïntegreerd om een ​​zo natuurlijke en comfortabele leefervaring te bieden.

De interne functionele indeling is opnieuw ontworpen door de transformatie van de kelder en de gestorte vloerplaat op de tweede verdieping, waardoor een leefruimte met complete functies en een redelijke indeling is gecreëerd. Daarnaast heeft de ontwerper door middel van patio's de verlichting en natuurlijke luchtstroom in de ruimte op de negatieve eerste verdieping vergroot. Er is ook een zonneterras toegevoegd op de tweede verdieping, waardoor de prachtige buitenomgeving wordt geïntegreerd met de interne ruimte en de leefervaring wordt verbeterd.

Het project heeft een totale oppervlakte van 288 vierkante meter en bestaat uit drie verdiepingen. Het is gelegen in Chunshantai, Jinkai Avenue, Yubei District, Chongqing, China. De ontwerpfase duurde van april 2018 tot juli 2018, gevolgd door de bouwfase van juli 2018 tot mei 2019. Het project werd voltooid in mei 2019.

De uitdagingen bij dit ontwerp waren het herstructureren van de chaotische structuur van het oorspronkelijke gebouw en het vergroten van de effectieve leefruimte. De ontwerper slaagde erin om de interne ruimte opnieuw in te delen en drie volledige verdiepingen te creëren, waardoor er voldoende functionele leefruimte ontstond voor de drie generaties van de eigenaar.

Happy Home is een uniek residentieel ontwerp dat de schoonheid van de buitenomgeving integreert met een functionele en comfortabele leefruimte. Het project heeft de waarde van het huis aanzienlijk verhoogd en biedt een natuurlijke en aangename woonervaring voor de bewoners.

Fotograaf: Jiang Chuan

Auteursrecht: Chongqing Morning Decoration Engineering Co., Ltd.

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wu Hong
Afbeeldingscredits: Photographer: Jiang Chuan
Projectteamleden: Designer: Wu Hong
Projectnaam: Happy Home
Projectklant: Wu Hong


Happy Home IMG #2
Happy Home IMG #3
Happy Home IMG #4
Happy Home IMG #5
Happy Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp