YS Retreat: Een Oase van Rust en Natuurlijke Schoonheid

Een Unieke Samensmelting van Han en Tibetaanse Stijlen

Gelegen te midden van besneeuwde bergen en meren, toont het YS Retreat hotel een diepe waardering voor de natuur en versmelt het op een bescheiden manier met het landschap.

Het YS Retreat is een waar paradijs, ontworpen volgens het principe van "verborgen sereniteit". Omringd door bergen is het hotel naadloos geïntegreerd in de omgeving. Het interieur is bewust minimalistisch gehouden, waarbij de natuur, het uitzicht en de ruimte centraal staan voor de gasten.

Wat het YS Retreat echt uniek maakt, is de fusie van Han en Tibetaanse stijlen, waarbij commerciële waarde en architectonische esthetiek elkaar aanvullen. Moderne elementen zijn subtiel geïntegreerd met traditionele culturele invloeden, waarbij de Tibetaanse elementen dienen als achtergrond in plaats van als hoofdthema. Het hotel is ontworpen als een ruimte voor mentale ontspanning, visuele zuivering en spirituele meditatie.

De technische realisatie van het ontwerp omvatte verschillende innovatieve technieken. Zo werden het glas en het dak geïsoleerd en versterkt om bestand te zijn tegen de sneeuwbelasting. De oppervlakte van de natuurstenen werd behandeld met een beschermende laag en oud hout werd opnieuw gebruikt na een grondige polijstbeurt. Buitenhouten wandpanelen werden gecarboniseerd voor extra duurzaamheid. Micro-cement werd gebruikt als belangrijkste coating voor de muren. Het gebruik van onbewerkt hout als hoofdmateriaal zorgt voor een rustieke Tibetaanse uitstraling.

De omgeving van het hotel wordt gekenmerkt door hoge gebouwen in een kenmerkende Tibetaanse stijl. Traditionele Tibetaanse architecturale elementen, zoals dougong (houten constructie), opstaande dakranden, bewerkte balken, schilderingen, ruwe stenen muren en messing details, weerspiegelen de rijkdom van de Tibetaanse cultuur en kunst.

Het YS Retreat biedt niet alleen een unieke architectonische ervaring, maar ook een functionele en comfortabele omgeving. De ruime opzet en de grote vloer-tot-plafond ramen stimuleren de interactie tussen mens en natuur. Het hotel straalt een unieke sfeer en warmte uit, waarbij de inrichting zorgvuldig is gekozen.

Het project begon in september 2021 en werd in augustus 2022 voltooid in Galang Village, Guxiang, Bomi, Tibet Autonomous Region, China. Het ontwerpteam heeft intensief samengewerkt met lokale bouwteams om het ontwerp zo goed mogelijk te realiseren met lokale technologie, materialen en een beheersbaar budget.

Het YS Retreat is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent het ontwerp als een uitzonderlijk voorbeeld van creativiteit, expertise en innovatie.

Het YS Retreat biedt gasten een onvergetelijke ervaring van rust en natuurlijke schoonheid. Met zijn unieke samensmelting van Han en Tibetaanse stijlen en de nadruk op sereniteit en eenvoud, is het een toevluchtsoord waar men kan ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en zich kan onderdompelen in een wereld van natuurlijke harmonie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Song Zhengxiang
Afbeeldingscredits: Yang Lei
Projectteamleden: Song Zhengxiang
Projectnaam: YS Retreat
Projectklant: Song Zhengxiang


YS Retreat IMG #2
YS Retreat IMG #3
YS Retreat IMG #4
YS Retreat IMG #5
YS Retreat IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp