Il Pausa House: Een Uniek Staaltje Architectuur

Een Futuristisch Ontwerp van Revano Satria

Revano Satria heeft met Il Pausa House een architectonisch meesterwerk gecreëerd dat zowel uitdagend als visueel verbluffend is. Het huis is ontworpen met oog voor zowel esthetiek als functionaliteit, waardoor het een unieke en efficiënte woonruimte is.

Het ontwerp van Il Pausa House is geïnspireerd op de combinatie van puur en elementair architectonisch inzicht met een onorthodoxe benadering van design. Het resultaat is een huis dat de overgang tussen deze twee werelden verkent en ons laat dromen.

De geometrische verkenning van de Il Pausa-morfologie heeft tot doel het leven van de bewoners te optimaliseren. Op de gevel zijn berekende geometrische en sculpturale interventies toegepast die de spanning tussen tegenstrijdige elementen benutten. Daarentegen zijn de interne ruimtes ontworpen om een vloeiende overgang tussen de verschillende ruimtes mogelijk te maken, zowel horizontaal als verticaal. Il Pausa is ontworpen om bezoekers al bij de ingang te verwelkomen.

Een opvallend kenmerk van het project is het gebruik van een parametrisch systeem voor de geometrie en de structuur. De geometrie is geoptimaliseerd voor het binnenvallende zonlicht en de reflectie daarvan in het hele huis. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de zonnestraling op de oostelijke en westelijke gevels, wat heeft geleid tot een zorgvuldige plaatsing van de openingen in de gevel. Hierbij is rekening gehouden met het uitzicht, de lengte van de bewoners en de gelijkmatige verdeling van natuurlijk licht. Het heeft meer dan 6 jaar geduurd om Il Pausa House te realiseren, met een grondige studie- en bouwfase.

Il Pausa House is een unieke architectonische woning die voldoet aan de wensen van de bewoners. Het combineert een uitdagende structuur met een visueel verbluffend ontwerp, terwijl het tegelijkertijd een efficiënt en functioneel huis is. De bewoners zijn trots en gelukkig met het resultaat, omdat het huis hen geluk brengt en hun productiviteit aanzienlijk verbetert.

Het project is gestart in februari 2016 en werd in februari 2022 voltooid in Jakarta, Indonesië. Il Pausa House is een van de eerste woningen in Indonesië die uitdagingen op het gebied van constructie en ontwerp aangaat. Het interplay tussen functie, vorm, licht, milieu, sociale respons en lokale assimilatie heeft geleid tot een architectonisch landmark dat uniek is voor de stad.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Il Pausa House waren talrijk. De specifieke en gedetailleerde eisen van de bewoners maakten het moeilijk om een visueel verbluffend en uniek huis te creëren dat tegelijkertijd voldeed aan de culturele vereisten. Daarnaast moest er rekening worden gehouden met de complexe stroom van activiteiten binnen het project, waarbij het huis diende als basis voor het beroep van de bewoners zonder de dagelijkse woongewoonten te verstoren.

Il Pausa House is een perfect voorbeeld van de harmonie tussen toegankelijkheid, efficiëntie en productiviteit. Het geometrische ontwerp, de interne ruimtes, de structuur en de integratie van natuurlijk licht dragen allemaal bij aan de unieke woonervaring. Het huis heeft een prachtig interieur en een harmonieuze materiaalkeuze, maar het meest opvallende kenmerk is de indrukwekkende entree op straatniveau, die het zicht van de voorbijgangers subtiel verdeelt.

Fotograaf: Andreas Widi

Il Pausa House heeft de prestigieuze Gouden A' Design Award gewonnen in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan buitengewone en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een product of idee dat kunst, wetenschap, design en technologie bevordert en uitblinkt in uitmuntendheid, met een significante impact op de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Revano Satria
Afbeeldingscredits: Photographer : Andreas Widi
Projectteamleden: Revano Satria
Projectnaam: Il Pausa House
Projectklant: Revano Satria


Il Pausa House IMG #2
Il Pausa House IMG #3
Il Pausa House IMG #4
Il Pausa House IMG #5
Il Pausa House IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp