Resonantie Aanwijzingen: Een Verbluffende Samensmelting van Materialen en Ruimte

Ontwerper Hung Yu Chen creëert een unieke woonruimte met een koele esthetiek en een warme sfeer

Resonantie Aanwijzingen, een residentieel ontwerp van Hung Yu Chen, is een meesterwerk dat de grenzen van ruimte en materiaalgebruik verlegt. De ontwerper heeft een koele, metalen esthetiek gecombineerd met de warmte van natuurlijke materialen om een unieke, gezinsvriendelijke ruimte te creëren.

Het ontwerp van Resonantie Aanwijzingen is geïnspireerd door de wens van de klant voor een koele stijl en het ontbreken van partities in het lege appartement. Het ontwerpteam heeft gebruik gemaakt van stapeltechnieken om een koele ruimte met een metalen textuur te creëren, terwijl de natuurlijke textuur van de bouwmaterialen wordt gebruikt om de koude indruk te balanceren. Het resultaat is een kwaliteitsruimte die perfect in balans is en voldoet aan de toekomstige behoeften van het gezin.

Wat Resonantie Aanwijzingen onderscheidt van andere ontwerpen, is het gebruik van bouwmaterialen om een doordringende esthetiek te creëren en de indeling om de gezinscohesie te versterken. De ontwerpers hebben verschillende materialen gecombineerd om de sporen van het leven te symboliseren, waardoor een natuurlijke sfeer van tijdverloop in de neutrale en koele ruimte wordt gebracht.

Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van bouwmaterialen, houtwerk, ijzer, steen, glas, titanium bekleed staal, gebakken ijzer, spiegel fluoridisatie, enz. Er zijn geen ingewikkelde patronen of gravures in het project, maar alleen verschillende materialen die elkaar aanvullen. De ijzeren platen op de muur achter de bank zijn bijvoorbeeld geproduceerd door hoge temperatuur ovenbranding om een gradatie van kleur en patroon te creëren.

De woning, een appartement van 550 vierkante meter met drie slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer en twee badkamers, is op een unieke manier ingedeeld. De privéruimtes zijn in drie richtingen gestapeld in de openbare ruimte. De gevel van elk gebied is bedekt met reflecterende materialen om het visuele effect te verlengen en de grenzen te vervagen, waardoor een vergroot visueel effect wordt bereikt.

Resonantie Aanwijzingen is bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, design en technologie, tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Resonantie Aanwijzingen is een prachtig voorbeeld van hoe een getalenteerde ontwerper kan spelen met ruimte en materialen om een unieke, gezinsvriendelijke woonruimte te creëren. Het is een bewijs van de creativiteit en vindingrijkheid van Hung Yu Chen en een inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in interieurontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hung Yu Chen
Afbeeldingscredits: WEIMAX STUDIO
Projectteamleden: Hung-Yu Chen
Projectnaam: Resonance Clues
Projectklant: Hung Yu Chen


Resonance Clues IMG #2
Resonance Clues IMG #3
Resonance Clues IMG #4
Resonance Clues IMG #5
Resonance Clues IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp