Herdefiniëring van Woonruimte: Het H Home Project

Een innovatief residentieel ontwerp van Hung Yu Chen

Het H Home project, ontworpen door Hung Yu Chen, breekt met conventies en herdefinieert de woonruimte door het gebruik van diverse materialen en het installeren van schuifdeuren. Het project, dat een gezin van vijf dient, is een toonbeeld van innovatie en creativiteit in residentieel ontwerp.

Het H Home project is ontworpen voor een echtpaar en hun drie dochters. Het ontwerpteam heeft schuifdeuren geïnstalleerd om de doorgang te vergroten en de gevel opnieuw te definiëren. Bovendien hebben ze een verscheidenheid aan materialen gebruikt om een diverse ruimte te creëren. Wanneer de schuifdeuren open zijn, creëert het metaaleffect een sfeer met textuur.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere, zijn de unieke eigenschappen. Er was een muur tussen de eetkamer en keuken, en woonkamer. Het ontwerpteam heeft de gevel verwijderd zodat het openbare gebied verbonden kan worden. De gezinsleden zijn vrij om de rest van de ruimte te genieten, of ze nu op het keukeneiland zijn of in de woonkamer. Het ontwerpteam heeft de mogelijkheden van dezelfde ruimte uitgebreid door de bestaande vorm te wijzigen.

De realisatietechnologie van het ontwerp omvat bouwmaterialen, stalen stenen vloeren in het openbare gebied, afgeschuinde handgeschraapte houten vloeren in het privégebied en handgeschraapte speciale minerale verf in het plafond. Roestvrijstalen geweven gaas, moru-glas en witte marmeren platen worden gebruikt op de gevel. Voor de inrichting worden koper (geoxideerd) voor kroonluchters gebruikt.

Het project heeft een totale oppervlakte van 165,2 vierkante meter, met drie slaapkamers, twee woonkamers en twee badkamers. Het omvat een open woonkamer, eetkamer, keuken, hoofdslaapkamer, dochterskamer en studeerkamer. Het ontwerpteam installeert schuifdeuren om de ruimtes te scheiden zonder de gevel van elk gebied te vernietigen.

Er waren twee uitdagingen in dit project. De eerste was dat de woonkamer en keuken werden gesneden door een gevel, waardoor de ruimte te smal werd. Na het verwijderen van de gevel, installeerde het ontwerpteam schuifdeuren om de aanwezigheid van de gevel te benadrukken en de verschillende gebieden te verbinden, waardoor de gevestigde ruimte werd doorbroken. De tweede uitdaging was de integratie van materialen. Verschillende materialen werden gemengd en gecombineerd om een artistieke sfeer in donkere kleuren te creëren.

Het H Home project is bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hung Yu Chen
Afbeeldingscredits: Yu [ i ] Design Studio
Projectteamleden: Hung-Yu Chen
Projectnaam: H Home
Projectklant: Hung Yu Chen


H Home IMG #2
H Home IMG #3
H Home IMG #4
H Home IMG #5
H Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp