Bank van Shanghai Flagship Store: Een samensmelting van cultuur en architectuur

Shenzhen Scene Aesthetic Design Co., Ltd. creëert een ultramoderne bankervaring

Geïnspireerd door de inclusieve stadscultuur van Shanghai, heeft Shenzhen Scene Aesthetic Design Co., Ltd. een uniek ontwerp gecreëerd voor de flagship store van de Bank van Shanghai. Het ontwerp combineert functionaliteit, cultuur en gebruiksvriendelijkheid op een manier die de merkwaarden van de bank op subtiele wijze overbrengt.

De flagship store van de Bank van Shanghai is een meesterwerk van modern minimalistisch design. Het ontwerp is gebaseerd op een modulaire, functiegerichte indeling, waardoor de ruimte perfect geïntegreerd is met functionaliteit, cultuur en gebruiksvriendelijkheid. De ruimte is gevuld met ultramoderne zachte meubels en apparatuur, waardoor een comfortabele omgeving ontstaat voor klanten om financiële diensten te ontvangen, zaken te doen en uitgebreid te communiceren.

De inspiratie voor het ontwerp komt van de inclusieve stedelijke cultuur van Shanghai en de avant-garde Haipai-cultuur. Het plafond van de bank is een esthetische koepel die de Huangpu-rivier symboliseert. Dit ontwerp creëert een visueel effect van geschiedenis en moderniteit en roept associaties op met de stedelijke cultuur van Shanghai. Tegelijkertijd draagt het bij aan de vestiging van het bedrijfsimago.

De flagship store is gebouwd met moderne bouwmaterialen. De heldere, ruime buitenfunctionele gebieden geven een natuurlijke en harmonieuze sfeer en creëren een gevoel van veiligheid, waardoor klanten zorgeloos zaken kunnen doen. De binnenruimtes zijn voorzien van hout en lederen bekleding en een donker kleurenschema, wat een sfeer van ernst en plechtigheid brengt en de eerlijkheid en strengheid benadrukt, wat helpt om het vertrouwen van klanten te winnen.

De vierkante koepel in de lobby, die doet denken aan de Huangpu-rivier, symboliseert rechtheid en strengheid in de traditionele Chinese cultuur. Dit komt overeen met de plechtige sfeer van de binnenfunctionele gebieden en benadrukt de serieuze, nauwgezette houding van de bank, wat klanten een gevoel van veiligheid geeft. De ingebouwde informatiedisplay onder de koepel toont bankdiensten, waardoor de procedure voor de meest gevraagde diensten wordt vereenvoudigd en klanten meer gemak wordt geboden.

Deze unieke benadering van bankontwerp heeft erkenning gekregen in de vorm van de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen.

Als een flagship bankfiliaal gelegen in het financiële gebied van Beijing, had het project de uitdaging om meer klantverkeer aan te trekken te midden van felle concurrentie van andere financiële instellingen. Om dit doel te bereiken, integreert het ontwerpteam, terwijl het volledige functionaliteit verzekert, de Haipai-cultuur van Shanghai in de architectuur om de communicatie- en service-ervaring van klanten te verbeteren, en daarmee hun gunst en vertrouwen te winnen, de klantentrouw te verhogen en de merkwaarden over te brengen.

De belangrijkste uitdaging voor het ontwerp van dit project was de afweging tussen beperkte ruimte en onbeperkte functionaliteit. Om dit te bereiken, creëert het ontwerpteam een bewegingslijn die service demonstratie, ervaring, communicatie en zakelijke transactie verbindt. Met de onderverdeling en integratie van meerdere functionele gebieden, zorgt het filiaal voor volledige functionaliteit en vereenvoudigt het de procedure voor het doen van zaken, waardoor klanten efficiënte, handige diensten in een comfortabele omgeving worden geboden.

Als conclusie, de Bank van Shanghai Flagship Store is een perfect voorbeeld van hoe design en architectuur kunnen samensmelten om een unieke en gedenkwaardige ervaring te creëren voor klanten. Het is een bewijs van de kracht van design om een merk te versterken en een positieve impact te hebben op de klantbeleving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shenzhen Scene Aesthetic Design Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Shenzhen Scene Aesthetic Design Co., Ltd
Projectteamleden: Wendong Zhou, LEE YOUNGBIN, Shuidong He, Qilin Yang
Projectnaam: Bank Of Shanghai Flagship Store
Projectklant: Shenzhen Scene Aesthetic Design Co., Ltd


Bank Of Shanghai Flagship Store IMG #2
Bank Of Shanghai Flagship Store IMG #3
Bank Of Shanghai Flagship Store IMG #4
Bank Of Shanghai Flagship Store IMG #5
Bank Of Shanghai Flagship Store IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp