Wereld van Konijn: Een Betoverende Leefruimte

Een Modelkamer Ontworpen door Ke Rong

Inleiding

De drukke levens van volwassenen hebben langzaam de onschuld van de kindertijd doen vervagen. Het project "Wereld van Konijn" is geïnspireerd door een publieke dienstaankondiging waarin mensen van verschillende rassen en beroepen voor een spiegel staan en hun kinderlijke zelf weerspiegelen. Ze dansen voor de spiegel, doen vreemde dingen en lachen gelukkig. De ontwerper stelt zich voor dat hij een klein konijntje is, met grote idealen, liefde voor zijn ouders en veel vrienden en familie. Alles is zo mooi.

Deze unieke leefruimte straalt een gedurfde kleur uit en heeft een unieke vormgeving. Het ontwerp is doordrenkt met het verhaal van een sprookje en elk hoekje ademt de levenssporen van het konijnenfamilie. Verschillende poppen in de kamer worden gebruikt om de bosvrienden van de eigenaar te simuleren.

Voor dit project zijn verschillende materialen met een terrazzo textuur geselecteerd. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen die voldoen aan verschillende ontwerp- en functionele eisen. De slaapkamer heeft een wandbekleding van kledingstof of pluche materiaal dat vaak op bedden voorkomt, waardoor er een dromerige sfeer ontstaat.

De modelkamer heeft een oppervlakte van 70 vierkante meter en bevindt zich in het verkoopkantoor van het vastgoedproject. Het is een andere modelkamer dan de rest. Gelegen in het Shapingba-district van Chongqing, waar het klimaat het hele jaar door vochtig, regenachtig, bewolkt en vorstig is. Om invloed van vocht op het ontwerp te voorkomen, is het grootste deel van het substraat behandeld tegen corrosie en schimmel.

Deze betoverende leefruimte is ontworpen om een gevoel van kinderlijke onschuld op te roepen. Het ontwerp is gebaseerd op het begrip van gewone mensen over familie en weerspiegelt de voordelen van het modelhuis en de commerciële concurrentiekracht ervan. Het creëert een naadloze en interactieve leefruimte waarin alle elementen van het leven met elkaar verbonden zijn.

De uitdagingen bij dit ontwerp waren onder andere het vinden van de juiste balans tussen sprookje en realiteit, het selecteren van materialen met verschillende specificaties en prestaties, en het modelleren van speciale oppervlakken in de ruimte.

De woonkamer, eetkamer, keuken en balkon zijn met elkaar verbonden. Het balkon is omgetoverd tot een klein open podium. De boogvormige bovenkant van de muur zorgt voor een vloeiende en interessante lijn in de ruimte. De hoofdslaapkamer is romantisch ontworpen en heeft een open badkamer en kleedkamer, waardoor de ruimte ruim en licht aanvoelt. De kinderkamer is ontworpen met extra opbergruimte, met behoud van de volledige functionaliteit. De boogvormige modellering geeft de kinderkamer een speels karakter.

Dit ontwerp is gerealiseerd in het Shapingba-district van Chongqing en werd voltooid in december 2020.

Fotograaf: Wang Xuelong, Far View Architectural Photography Studio, 2020

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege hun integratie van de beste praktijken in de branche en competente technische kenmerken. Ze bieden voldoening en positieve gevoelens en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ke Rong
Afbeeldingscredits: Photographer, Wang Xuelong, Far View Architectural Photography Studio, 2020
Projectteamleden: Ke Rong
Projectnaam: World of Rabbit
Projectklant: Ke Rong


World of Rabbit IMG #2
World of Rabbit IMG #3
World of Rabbit IMG #4
World of Rabbit IMG #5
World of Rabbit IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp