Shanghai Donggang Chengfu: Een Oase van Rust en Natuur

Ying Rui's Meesterwerk van Wabi Sabi en Mediterrane Invloeden

In de bruisende metropool Shanghai ligt een unieke bed and breakfast die rust en natuur biedt aan stadsbewoners. Ying Rui, een gerenommeerde ontwerper, heeft een interieur gecreëerd dat geïnspireerd is door de wabi sabi esthetiek en de Mediterrane stijl, en biedt een serene ontsnapping met een minimalistische charme.

Shanghai Donggang Chengfu is meer dan een bed and breakfast; het is een toevluchtsoord dat de essentie van eenvoud en natuurlijke schoonheid belichaamt. Ying Rui heeft een kleurenpalet van wit en hout gekozen om een kalme en uitnodigende sfeer te creëren. De ruimte is verrijkt met subtiele materialen, artistieke texturen en warme verlichting, wat resulteert in een modern en artistiek rustgebied voor de bewoners.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp liggen in de thematiek van natuur en eenvoud. Het doel is om stedelijke gebruikers een comfortabel en aangenaam verblijf te bieden te midden van de schoonheid van het eiland Changxing. De gebruikte kleuren, materialen en texturen zijn zacht, organisch en aards, wat bijdraagt aan een gezellige atmosfeer. Hout, rotan en stoffen versterken het gevoel van een omhelzing door de natuur.

De realisatie van dit project maakt gebruik van diverse materialen zoals hout, rotan, stof, ruwe steen, kunstverf en op maat gemaakte gekleurde tegels. Deze elementen zijn zorgvuldig geselecteerd om de natuurlijke esthetiek en het comfort van de bed and breakfast te waarborgen. Met een oppervlakte van 2110 vierkante meter biedt Shanghai Donggang Chengfu een ruime en functionele omgeving voor haar gasten.

Interactie met de ruimte is een belangrijk aspect van het ontwerp. De eetkamer is een unieke mix van Chinese elementen en Mediterrane stijl, waardoor bewoners kunnen genieten van de keuken terwijl ze de fusie van twee verschillende culturen ervaren. Er is ook een speelse familiekamer en een kinderhoek met een oceaanthema waar gezinsleden samen kwaliteitstijd kunnen doorbrengen. Daarnaast biedt een terras met artistieke muurschilderingen en een sterrenkijkplatform een romantische ervaring voor de bewoners.

De uitdaging bij het ontwerpen van Shanghai Donggang Chengfu was het vinden van een evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit. Het project richtte zich op het selecteren van geschikte materialen, verlichting en kleuren om een comfortabele en visueel aantrekkelijke ervaring te creëren. Naast esthetiek zoeken reizigers tegenwoordig naar een vakantiehuis dat functionele gebieden biedt zoals restaurants, ontspanningsruimtes en ouder-kind activiteitenzones. Het ontwerp streefde daarom naar het creëren van flexibele zones om aan de behoeften van diverse bewoners te voldoen.

Shanghai Donggang Chengfu is een bekroond project, dat de Bronzen A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2024 heeft gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitmuntende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Light and Shadow Design
Afbeeldingscredits: Light and Shadow Design
Projectteamleden: Light and Shadow Design
Projectnaam: Shanghai Donggang Chengfu
Projectklant: Shanghai Yongchenghang Real Estate Co., Ltd


Shanghai Donggang Chengfu IMG #2
Shanghai Donggang Chengfu IMG #3
Shanghai Donggang Chengfu IMG #4
Shanghai Donggang Chengfu IMG #5
Shanghai Donggang Chengfu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp