Elegantie in Blauw: Een Harmonieus Thuisontwerp

Chen-Fu Tsai creëert een familieoase met moderne metalen accenten

Het ontwerp 'The Blues' van Chen-Fu Tsai biedt een gezinswoning waar ruimte, licht en materialen samenkomen om een harmonieuze leefomgeving te creëren.

In het hart van Taiwan heeft Chen-Fu Tsai een residentie getransformeerd tot een toevluchtsoord voor een gezin van drie. Het project, genaamd 'The Blues', weerspiegelt een verlangen naar eenheid en persoonlijke ruimte binnen een gedeelde omgeving. De woning, voorheen een krap appartement, is nu een ruimtelijk paradijs waarin elk gezinslid zich ongestoord kan ontplooien.

De TV-wand, een samenspel van titanium-plated metaal en warm houtwerk, vormt het visuele middelpunt van de woning. De studieruimte, gescheiden door glas, stelt de heer des huizes in staat om te werken terwijl hij toch verbonden blijft met zijn gezin. In de master bedroom is het plafond, ondanks de aanwezigheid van balken, kunstig vormgegeven om een rustgevende sfeer te waarborgen.

De realisatie van 'The Blues' was een staaltje van vakmanschap, waarbij gebruik werd gemaakt van milieuvriendelijke en niet-toxische materialen. De verf van Benjamin Moore, bekend om zijn duurzaamheid en esthetische kwaliteiten, speelt hierin een prominente rol. De totale oppervlakte van 154 vierkante meter is opnieuw ingedeeld om te voldoen aan de wensen van het gezin, met een speciale aandacht voor de structurele integriteit van het oude gebouw.

De ontwerpers hebben zich niet alleen gericht op esthetiek, maar ook op functionaliteit. De entreehal is verrijkt met een marmeren schoenenbankje, en de keuken en kinderkamer zijn geoptimaliseerd voor maximale opbergruimte. De uitdagingen van de renovatie, zoals de aanpassing van de leidingen en het egaliseren van de vloeren, zijn met zorg en precisie aangepakt.

'The Blues' is een toonbeeld van elegantie en rust, waarbij blauwtinten en vloeiende lijnen de verschillende ruimtes met elkaar verbinden. Het ontwerp heeft niet alleen een Iron A' Design Award in de wacht gesleept, maar biedt bovenal een liefdevol thuis voor een gezin dat waarde hecht aan zowel samenzijn als individuele vrijheid.

Met dank aan het ontwerpteam, waaronder Chen-Fu Tsai en Chien-Hsia Huang, en de visuele bijdragen van Magikcache Co., Ltd., is 'The Blues' een inspirerend voorbeeld van hoe moderne technologie en minimalistisch ontwerp kunnen samensmelten tot een warm en uitnodigend thuis.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Magikcache Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Magikcache Co., Ltd.
Projectteamleden: Chen-Fu Tsai, Chien-Hsia Huang
Projectnaam: The Blues
Projectklant: Magikcache Co., Ltd.


The Blues IMG #2
The Blues IMG #3
The Blues IMG #4
The Blues IMG #5
The Blues IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp