Winkelcentrum T10: Een Familie-Ervaring in Architectuur

Ontwerp van Alex Chiang transformeert winkelen in een groeiproces

In het hart van Zhengzhou's Zhongyuan district onthult Alex Chiang's T10 Shopping Mall een unieke visie op de winkelervaring, geïnspireerd door de groei van een familie. Dit bekroonde ontwerp biedt een warme en comfortabele omgeving die mode en familieleven integreert.

De ontwikkeling van een gezin kan worden vergeleken met de groei van een embryo, dat zich door deling en combinatie in verschillende vormen ontwikkelt. Alex Chiang heeft dit concept toegepast op de T10 Shopping Mall, waarbij elke verdieping een ander stadium van groei vertegenwoordigt. Van nostalgische herinneringen tot actieve ontwikkeling en gezonde groei, elk niveau weerspiegelt een ander bedrijfsformaat, waardoor een winkelruimte ontstaat die doordrenkt is met de DNA-structuur van een familie.

Het project, gelegen in de kern van het zakendistrict van Zhongyuan, bedient een bevolking van 1,7 miljoen mensen binnen een straal van 3 kilometer. Het richt zich op gezinsgerichte consumenten van alle leeftijden met als doel mode te integreren in de levensstijl van families. Het winkelcentrum is ontworpen om een warme en comfortabele sfeer te bieden waarin bezoekers zich thuis voelen.

De realisatie van het ontwerp is gebaseerd op de communicatie van cel tot cel, waarbij de vloeiende curve wordt benut om de ruimte te definiëren. De verbindingen tussen de 'cellen' symboliseren de interacties tussen gezinnen in de samenleving. Het is de toestroom van gezinnen die de commerciële uitwisselingen vormgeeft en het winkelcentrum tot leven brengt.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de T10 Shopping Mall waren aanzienlijk. Het project bevindt zich in het centrum van het commerciële district van Zhongyuan en vertegenwoordigt de algehele transformatie en opwaardering van een oude gesloten handelsomgeving. Het project is een combinatie van voorraadtransformatie en een nieuw bedrijfsmodel, gepositioneerd als een trendsettend familiewinkelcentrum.

De T10 Shopping Mall heeft de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2024 gewonnen. Deze onderscheiding wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionaliteit en opmerkelijke innovatie. De ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische eigenschappen en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met een ontwerpteam bestaande uit SunHong, WangJiWen, LuChaoFei, JiaWenHan, ZhangXiaoLei, ZhangWen, ZhenQiaoWen en ZhouQian, is de T10 Shopping Mall een toonbeeld van samenwerking en innovatie, waarbij de grenzen van traditioneel winkelcentrumontwerp worden verlegd en een nieuwe standaard wordt gezet voor familiegerichte commerciële ruimtes.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alex Chiang
Afbeeldingscredits: Alex Chiang
Projectteamleden: SunHong, WangJiWen, LuChaoFei, JiaWenHan ,ZhangXiaoLei, ZhangWen, ZhenQiaoWen, ZhouQian
Projectnaam: T10 Shopping Mall
Projectklant: MAS


T10 Shopping Mall IMG #2
T10 Shopping Mall IMG #3
T10 Shopping Mall IMG #4
T10 Shopping Mall IMG #5
T10 Shopping Mall IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp