Opulence Purity: Een Luxueuze en Moderne Woning in Taiwan

Een Ontwerp van Yu-Lin Shih

Inleiding:

De Opulence Purity is een prachtig voorbeeld van een eenvoudige en moderne woning in Taiwan. Ontworpen door Yu-Lin Shih, straalt dit huis luxe en verfijning uit. Met pure kleuren, strakke lijnen en slim gebruik van architectonische structuren, creëert dit ontwerp een rustige leefruimte met een gevoel van textuur. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en inspiratie achter dit opmerkelijke project.

Ontwerper Yu-Lin Shih werd geïnspireerd door de gedachte dat wanneer een ruimte wordt overladen met verschillende elementen, het zijn essentie verliest. Alleen door voortdurende vereenvoudiging en verfijning kunnen we de puurste schoonheid van smaak vinden. Met deze visie in gedachten heeft Shih een ontwerp gecreëerd dat de essentie van luxe en moderniteit omarmt.

Wat de Opulence Purity onderscheidt van andere ontwerpen is het gebruik van grote ramen die niet alleen licht binnenlaten, maar ook het groen van de buitenwereld naar binnen brengen. Dit voegt een vleugje vitaliteit toe aan het landschap en creëert een naadloze verbinding tussen binnen en buiten. De architectonische structuren worden gebruikt om de ruimte op te delen en een rustige leefomgeving te creëren met een gevoel van textuur.

De entreehal van de woning is ruim en heeft een glazen wand die zich over de hele zijde uitstrekt. De vloer-tot-plafond ramen vergroten het zicht en zorgen voor een interessant spel van lijnen. De eetkamer is verbonden met de keuken en heeft verborgen opbergruimtes in de wandkasten, waardoor de eenvoud van de ruimte behouden blijft. Een moderne gebogen eetstoel en een ronde kroonluchter vormen een harmonieus geheel en voegen een vleugje zachtheid toe aan deze vierkante ruimte.

Met een oppervlakte van 145 vierkante meter biedt de Opulence Purity voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van het moderne leven. Het ontwerp is zorgvuldig doordacht en gerealiseerd met behulp van moderne technologieën en materialen.

De zwarte-witte marmeren muur vormt het belangrijkste element in de ruimte. Het patroon van zwart-wit marmer lijkt op een enorme inktvlek en nodigt uit tot introspectie. Het onregelmatige tafelontwerp verbindt de inorganische steen met het groen van het balkon en creëert een scherp maar zacht contrast.

De Opulence Purity is in juli 2020 voltooid in Taiwan. Het project is een ware prestatie, waarbij de uitdagingen van het creëren van een ruimte die luxe en moderniteit combineert, zijn overwonnen. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in 2022, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met de Opulence Purity heeft Yu-Lin Shih een meesterwerk gecreëerd dat de puurste schoonheid van smaak en luxe belichaamt. Dit ontwerp is een inspiratie voor liefhebbers van moderne architectuur en interieurontwerp over de hele wereld.

Afbeeldingen: Foto's genomen door Kuo-Min Lee in 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu-Lin Shih
Afbeeldingscredits: Image #1 to #5, Photographed by Kuo-Min Lee in 2020.
Projectteamleden: Designer and Director: Yu-Lin Shih Designer: Ling-Chun Tseng
Projectnaam: Opulence Purity
Projectklant: Yu-Lin Shih


Opulence Purity IMG #2
Opulence Purity IMG #3
Opulence Purity IMG #4
Opulence Purity IMG #5
Opulence Purity IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp