Kabeilu: Een Innovatief Ontwerp voor een Moderne Kantoorruimte

Een Nieuw Hoofdstuk in de Kantoorarchitectuur

De manier waarop we werken is voortdurend aan het evolueren en moderne kantoorruimtes moeten zich aanpassen aan deze veranderingen. Het ontwerp van Kabeilu, gecreëerd door Guangzhou Health Union Decoration Design Co., Ltd., is een perfect voorbeeld van een innovatieve en functionele kantooromgeving die voldoet aan de behoeften van de moderne werknemer.

Het ontwerp van Kabeilu is geïnspireerd op de bedrijfsprocessen van Kabeilu's kunstmatige haarproductie. De lijncompositie, die de basis vormt van het DNA van het bedrijf, weerspiegelt de cultuur en merkkenmerken van het bedrijf en maakt deze nog duidelijker. Het ontwerp integreert ook het bedrijfsidentiteitssysteem (CIS) in de algehele lay-out, met logo's die overal de essentie van de bedrijfscultuur samenvatten.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de nadruk op de drie kernwoorden "zakelijkheid, kunst en innovatie". Het creëert een communicatiegebied met diverse werkomgevingen voor verschillende samenwerkingsmodi, waardoor het kantoor de mogelijkheid heeft om van indeling te veranderen. Openbare ruimtes zijn strategisch geplaatst en bieden rust- en ontspanningsruimtes, evenals mobiele kantoorruimtes, zodat mensen het leven op het werk kunnen ervaren.

Om dit ontwerp te realiseren, zijn verschillende technologieën en materialen gebruikt. De epoxyharsvloer biedt bijvoorbeeld goede slijtvastheid en weerstand tegen verplettering, terwijl de marmeren vloertegels zorgen voor een decoratieve uitstraling. Aluminium, met zijn uitstekende corrosiebestendigheid en duurzaamheid, speelt ook een belangrijke rol in het ontwerp.

Het project beslaat in totaal 3000 vierkante meter en is een transformatie van een oude werkplaats. Het behoudt de oorspronkelijke hoofdstructuur en voegt nieuwe elementen toe om een harmonieuze mix van oud en nieuw te creëren. Het ontwerp is gerealiseerd door een team van getalenteerde ontwerpers, waaronder Susan Chen, Jacky Guo en Xiaoli Luo.

De uitdaging bij dit ontwerp was het creëren van een harmonieuze en levendige werkomgeving, terwijl de algehele esthetiek behouden bleef. Het gebruik van lijnen en minimalistische witte elementen zorgt voor eenheid en eenvoud, terwijl heldere kleuren als accenten worden gebruikt om de algehele kleurtoon te neutraliseren.

Het ontwerp van Kabeilu is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het creëert een ruimte die de identiteit van het bedrijf weerspiegelt en bezoekers in staat stelt het bedrijf beter te leren kennen. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp de Silver A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp.

Met het ontwerp van Kabeilu heeft Guangzhou Health Union Decoration Design Co., Ltd. een nieuwe standaard gezet voor kantoorarchitectuur. Het laat zien dat een kantoorruimte niet alleen functioneel kan zijn, maar ook inspirerend en esthetisch aantrekkelijk. Het is een voorbeeld van hoe een goed ontworpen kantooromgeving de productiviteit en het welzijn van werknemers kan verbeteren.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Fotograaf Wenjia Chen, Tentoonstellingsruimte, 2019. Afbeelding 2: Fotograaf Wenjia Chen, Onderhandelingsruimte, 2019. Afbeelding 3: Fotograaf Wenjia Chen, Lobby, 2019. Afbeelding 4: Fotograaf Wenjia Chen, Ingang, 2019. Afbeelding 5: Fotograaf Wenjia Chen, T Station, 2019.

Intellectueel Eigendomsbericht: Alle rechten behoren toe aan HUD, 2019.

Awards en Erkenningen: Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. De Silver A' Design Award wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creativiteit en professionaliteit die uitblinken in expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guangzhou Health Union Decoration Design Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Wenjia Chen, Exhibition Area, 2019. Image #2: Photographer Wenjia Chen, Negotiation Area, 2019. Image #3: Photographer Wenjia Chen, Lobby, 2019. Image #4: Photographer Wenjia Chen, Entrance, 2019. Image #5: Photographer Wenjia Chen, T Station, 2019.
Projectteamleden: Susan Chen Jacky Guo Xiaoli Luo
Projectnaam: Kabeilu
Projectklant: Guangzhou Health Union Decoration Design Co., Ltd.


Kabeilu IMG #2
Kabeilu IMG #3
Kabeilu IMG #4
Kabeilu IMG #5
Kabeilu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp