Bali Vacation: Een Moderne Vakantiewoning die Natuur en Luxe Combineert

Een Ontwerp van Ching Jiun Yu

Inleiding:

De Bali Vacation is een adembenemende vakantiewoning die moderne luxe combineert met de schoonheid van de natuur. Ontwerper Ching Jiun Yu heeft zich laten inspireren door tropische Aziatische designelementen en moderne humanistische kenmerken om een comfortabele en stijlvolle vakantie-ervaring te creëren. Met het gebruik van materialen zoals rattan, hout en grille, wordt natuurlijk zonlicht geaccepteerd en wordt er een ontspannen vakantiesfeer gecreëerd. Dit ontwerp weerspiegelt de liefde van moderne bewoners voor een natuurlijk leven en verfijnde mode.

De Bali Vacation onderscheidt zich door de vereenvoudiging van de compartimenten en het gebruik van veel holle rattan meubels en grille elementen om zonlicht binnen te laten en een vloeiende en vrije beweging te creëren. Dit sluit ook mooi aan bij de tropische bloemen en planten en het groene landschap buiten. Het interieur maakt gebruik van natuurlijk hout en grijze tinten als basis voor de ruimte, wat zorgt voor een tijdloze smaak en bewoners uitnodigt om de vakantielifestyle van het nieuwe Azië te verkennen.

De openbare ruimtes, zoals de woonkamer, keuken en studeerkamer, behouden een ruime circulatie en een weids uitzicht. Het plafond maakt gebruik van hout en ijzeren lichtgoten om de ruimte visueel te vergroten en een gevoel van openheid te creëren. Door het ontwerp van de houten grille wordt privacy gecombineerd met de functionaliteit van het binnenlaten van licht en groen landschap in een ritmische volgorde van roosters. Holle rattan meubels en verlichting zorgen voor een lichtere visuele ervaring. De slaapkamer en multifunctionele audiovisuele ruimte combineren woon- en opslagfuncties en vergroten de ruimtelijke beleving door middel van spiegelontwerp, waardoor het groene landschap van de bergen wordt weerspiegeld.

Met de natuur en moderne menselijkheid als ontwerpthema, kiest de Bali Vacation voor een warm kleurenschema van hout en maakt gebruik van grille ontwerp om de visuele last van massieve muren te verminderen. Hierdoor kan de binnenruimte zich tussen natuurlijk groen en sierlijke en ordelijke licht- en schaduwspel bewegen. De westerse rattan banken, meubels en verlichting zorgen voor een modieuzer en lichter visueel effect. De hoofdslaapkamer zet de houttint voort en de spiegels aan beide zijden vergroten de ruimtelijke beleving en reflecteren het groene raamlandschap, wat in lijn is met de tropische bananenbladprints en het geheel levendiger en natuurlijker maakt. De tweede slaapkamer en de multifunctionele audiovisuele ruimte combineren hout en bamboemat textuurbehang en verfijnde verlichting in een warme en eenvoudige, casual humanistische stijl.

De Bali Vacation biedt een ruime en lichte openbare ruimte waarin vrije en soepele beweging mogelijk is, zodat bewoners op elk moment kunnen ontspannen en genieten van de natuur. Het is een plek waar men kan dwalen, verblijven in de natuur, de veranderingen van de vier seizoenen kan waarderen en een onderwerp van gesprek en interactie kan worden in het leven.

De openbare ruimtes behouden een ruime beweging en uitzicht en worden versterkt door de lijnen van de lichtgoten in het plafond. Het ontwerp van de houten grille introduceert licht en groen landschap, en voldoet aan de behoefte aan privacy. Speciaal gekozen holle rattan meubels en verlichting zorgen voor een lichtere visuele ervaring en creëren een rijke tropische Aziatische stijl. De privéruimtes, zoals de slaapkamer en multifunctionele audiovisuele ruimte, combineren wonen, lezen, opslag en andere functies en integreren het groen van de bergen door middel van spiegelontwerp.

Het ontwerpen van de Bali Vacation bracht uitdagingen met zich mee, zoals het vinden van de juiste balans tussen privacy en openheid en het integreren van verschillende stijlen, van Aziatisch tot modern en eenvoudig. Deze uitdagingen werden echter met succes overwonnen, resulterend in een ontwerp dat harmonieus en uniek is.

De Bali Vacation is een vakantievilla die de smaak van het moderne leven en de zoektocht naar en het verlangen naar de natuur laat zien. Het ontwerp van Ching Jiun Yu heeft de compartimenten vereenvoudigd en veel holle rattan meubels en grille elementen gebruikt om zonlicht binnen te laten en een vloeiende en vrije beweging te creëren. Dit ontwerp weerspiegelt ook de schoonheid van de tropische bloemen en planten en het groene landschap buiten. Met het gebruik van natuurlijk hout en grijze tinten als basis voor de ruimte, nodigt de Bali Vacation bewoners uit om de vakantielifestyle van het nieuwe Azië te verkennen.

De Bali Vacation heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze zilveren prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit, technische kenmerken en innovatie. Het ontwerp van de Bali Vacation toont een opmerkelijk niveau van excellentie en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ching Jiun Yu
Afbeeldingscredits: Ching Jiun Yu
Projectteamleden: Ching Jiun Yu
Projectnaam: Bali Vacation
Projectklant: Ching Jiun Yu


Bali Vacation IMG #2
Bali Vacation IMG #3
Bali Vacation IMG #4
Bali Vacation IMG #5
Bali Vacation IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp