Golden Eagle G Nanjing: Een Uniek Luxueus Hotel dat Geschiedenis en Moderniteit Combineert

Een Nieuwe Etnische en Stijlvolle Bestemming

Golden Eagle G Hotel Nanjing bevindt zich in het hoogste drietorengebouw ter wereld. De eigenaar wilde een eersteklas luxehotel dat past bij het niveau van het herkenningspunt, om de mode en vitaliteit van Nanjing te presenteren. Op basis van deze eis definieert de ontwerper "trend" als het vestigen van gemeenschappelijke culturele cognitie die verder gaat dan zintuiglijke stimulatie. Uit de geschiedenis van de stad wordt de Qinhuai-cultuur, die overeenkomt met de geest van het merk, geëxtraheerd voor de creatie van een nieuw etnisch en toch stijlvol hotel.

Het ontwerp van Golden Eagle G Nanjing is uniek en onderscheidt zich van andere hotels. Het thema van het ontwerp is de Qinhuai-rivier, een symbool van de geschiedenis en cultuur van Nanjing. Verhalen van oude Chinese geleerden die zich langs de rivieroever afspeelden, worden vertaald naar decoratieve elementen met moderne ontwerptechnieken. Hierdoor botsen en vermengen de glamour van de geschiedenis en de hedendaagse mode en vitaliteit in de ruimte. Gasten kunnen genieten van een unieke leefervaring met een vleugje elegantie en stijl, waardoor een nieuwe definitie wordt gegeven aan een luxueuze en trendy levensstijl van topklasse.

Om de geschiedenis om te zetten in mode en lichtheid, zijn culturele elementen die verband houden met de rivier, zoals oude stadspoorten, stadsmuren en Yuhua Stone, geïntegreerd in de ruimte met behulp van moderne materialen zoals metaal, steen en glas. Hierdoor wordt de diepgang van de geschiedenis getransformeerd en wordt de ruimte gevuld met een gevoel van de toekomst. Het hotel is een plek waar het verleden het heden ontmoet en herinnert gasten aan vroeger, terwijl het hen de mogelijkheid biedt om een nieuwe levensstijl te verkennen.

Het projectgebied van Golden Eagle G Nanjing beslaat 37.000 vierkante meter. Het ontwerpteam, bestaande uit Yang Bangsheng, Huang Shengguang en Tan Jiesheng, heeft intensief onderzoek gedaan naar de regionale cultuur van Nanjing vanuit het perspectief van natuur en mensen. Als hoofdstad van zes dynastieën heeft Nanjing een lange geschiedenis en prachtige culturen. Uit deze rijke geschiedenis is de Qinhuai-rivier zorgvuldig geselecteerd als de oorsprong van het ontwerp, waardoor het hotel een culturele drager wordt die de uiterst luxueuze levensstijl van weleer langs de rivieroever opnieuw tot leven brengt.

Het ontwerpen van een etnisch en stijlvol hotel dat zowel traditionele Chinese cultuur als moderne mode omarmt, bracht uitdagingen met zich mee. Traditionele Chinese cultuur legt de nadruk op stabiliteit, etiquette en matiging, terwijl een modieus merk regels wil doorbreken, een stijl wil neerzetten en aandacht wil trekken. Het vermengen van deze ogenschijnlijk tegenstrijdige culturen was een prioriteit om een uniek hotel te creëren.

Een ander creatief en technisch obstakel was de vloer waar de drie torens met elkaar verbonden zijn. Door het grote oppervlak en de lange lijnen zou een slechte ruimtelijke indeling een negatieve ervaring kunnen opleveren voor gasten. Bovendien is het centrale gebied donker vanwege het gebrek aan natuurlijk licht. Om deze problemen op te lossen, is er een artistieke bar in de atriumruimte gebouwd om de aandacht van gasten te trekken en verveling te verminderen. De bar fungeert ook als een hub die gasten naar andere ruimtes leidt.

Golden Eagle G Nanjing is een uniek luxehotel dat geschiedenis en moderniteit combineert op een manier die gasten een onvergetelijke ervaring biedt. Het ontwerp weerspiegelt de rijke cultuur van Nanjing en biedt tegelijkertijd een eigentijdse en trendy levensstijl. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp de Golden A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Met zijn buitengewone excellentie en impact op de wereld verdient dit ontwerp de hoogste lof.

Afbeeldingscredits: Yang Bangsheng & Associates Group


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yang Bangsheng
Afbeeldingscredits: Yang Bangsheng & Associates Group
Projectteamleden: Yang Bangsheng Huang Shengguang Tan Jiesheng
Projectnaam: Golden Eagle G Nanjing
Projectklant: Yang Bangsheng


Golden Eagle G Nanjing IMG #2
Golden Eagle G Nanjing IMG #3
Golden Eagle G Nanjing IMG #4
Golden Eagle G Nanjing IMG #5
Golden Eagle G Nanjing IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp