Pineapple Pins: Een veelzijdige en milieuvriendelijke oplossing voor punaises

Een innovatieve verpakkingsoplossing voor kantoorbenodigdheden

Pineapple Pins is geïnspireerd op de structuur en het uiterlijk van de ananas, waarbij de schubben op de buitenkant van de vrucht de essentie vormen van de verpakking van het product. Deze hypothetische merkverpakking biedt een oplossing voor het alom bekende probleem van het oppakken, gebruiken en opbergen van punaises.

De verpakking van Pineapple Pins is een eenvoudige, veilige en veelzijdige oplossing voor alle leeftijdsgroepen en situaties waarin punaises worden gebruikt. De verpakking is ergonomisch ontworpen, handig in gebruik en gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Het is veilig voor kinderen, heeft een geschikte structuur en kan herhaaldelijk worden gebruikt. Bovendien kan de verpakking gemakkelijk worden opgeborgen in zakken en tassen.

De verpakking is gemaakt van recyclebaar en biologisch afbreekbaar karton, waarmee het gebruik van plastic verpakkingen wordt vervangen. De print wordt gerealiseerd met behulp van het flexografische drukproces. De punaises worden gestanst met behulp van bestaande productiemethoden, waarbij de punaises aan een plaat worden bevestigd, gestanst en losgelaten. Dit maakt massaproductie eenvoudig.

De afmetingen van de verpakking zijn geoptimaliseerd om comfortabel in de hand te liggen en gemakkelijk te kunnen worden meegenomen. Daarnaast biedt de verpakking meer ruimte voor punaises dan bestaande plastic verpakkingen.

De verpakking van Pineapple Pins biedt niet alleen functionaliteit, maar ook een visueel aantrekkelijk ontwerp. Bij het openen van de verpakking worden de punaises zichtbaar op elke binnenwand. De verpakking kan ook binnenstebuiten worden gekeerd voor een eenvoudigere constructie. Na gebruik kunnen de punaises eenvoudig worden teruggeplaatst in de verpakking. De veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid staan centraal.

Het ontwerpproces van Pineapple Pins begon in december 2019 en werd in juli 2020 afgerond in Mumbai, India. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en heeft als doel een eenvoudige en praktische verpakkingsoplossing te bieden. Het vervangen van plastic verpakkingen door milieuvriendelijke materialen was een belangrijke vereiste. Het ontwerp is geïnspireerd op de behoeften van de gebruiker en minimalisme speelde een belangrijke rol bij het creëren van een doeltreffende oplossing. De ergonomische afmetingen zijn getest en gevalideerd voor een optimale gebruikerservaring.

Pineapple Pins is een veelzijdige verpakkingsoplossing die gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk is. Het ontwerp maakt het gebruik van punaises eenvoudig, veelzijdig en efficiënt. De verpakking is ergonomisch, handig, milieuvriendelijk, gebruiksvriendelijk, veilig voor kinderen, herbruikbaar en gemakkelijk in gebruik.

Dit ontwerp heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Art and Stationery Supplies Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn producten en ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen en buitengewone excellentie vertegenwoordigen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sarthak Tavate
Afbeeldingscredits: Sarthak Tavate
Projectteamleden: Sarthak Tavate
Projectnaam: Pineapple Pins
Projectklant: Sarthak Tavate


Pineapple Pins IMG #2
Pineapple Pins IMG #3
Pineapple Pins IMG #4
Pineapple Pins IMG #5
Pineapple Pins IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp