Traces Of Zero: Een Unieke Kalender Die Kunst en Technologie Verenigt

Shilushi Inc. Biedt Een Nieuwe Kijk op Tijd Met Hun Bekroonde Ontwerp

De "Traces Of Zero" kalender van Shilushi Inc. is niet zomaar een kalender. Het is een kunstwerk dat de kijker uitnodigt om de wereld vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Het ontwerp is geïnspireerd op het idee van nul, wat een symbool is van zuiverheid en evolutie.

De wereld staat op een kruispunt en we staan allemaal voor dezelfde uitdaging: hoe kunnen we beter in harmonie leven met alle levende wezens op aarde? Shilushi Inc. gelooft dat het antwoord kan liggen in het nulpunt. Door zorgvuldig te kijken naar de levende dingen om ons heen vanuit het perspectief van nul, kunnen we de sporen van het leven zien die onopgemerkt maar dynamisch evolueren. Het helder bekijken van de wereld is een manier om aanwijzingen te vinden voor een betere wereld.

Wat de "Traces Of Zero" kalender uniek maakt, is dat één kalenderkaart aan beide zijden als tweemaandelijkse kalender kan worden gebruikt. Het binnenste deel van het nulvormige frame, waar het licht doorheen schijnt, onthult een patroon dat is gemaakt door een warmdrukproces op PACHIKA-papier. Het frame is handmatig ingeklemd tussen dik wit papier dat in de vorm van een nul is uitgesneden. De helling van het nulvormige frame is gelijk aan de as van de aarde, en de nieuwe maan en de volle maan zijn gemarkeerd op een baan die de nul volgt.

De "Traces Of Zero" kalender is gemaakt met behulp van PACHIKA-papier, een uniek soort fijn papier dat doorschijnend wordt door warmdruk. In plaats van dit effect te gebruiken om de gedetailleerde en delicate realiteit van de natuur en de levende wereld die moeilijk met het blote oog te zien is te "tekenen", heeft Shilushi Inc. ervoor gekozen om deze "te extraheren" door gebruik te maken van de eigenschappen van het papier.

Elke kalenderkaart wordt ingevoegd in een gleuf van een houten kubus. Door natuurlijk licht, maar ook door huisverlichting, dringt het licht door in het binnenste van het nulvormige frame en verschijnen er patronen. De sensuele verschijningen van solide wit en het organische binnenpatroon trekken de aandacht voor observatie. Bovendien zult u zichzelf een tijdje in diepe gedachten onderdompelen. Als onderdeel van het interieurobject zullen mensen genieten van het seizoensgebonden vervangen van elke kalenderkaart.

De "Traces Of Zero" kalender is bekroond met de Gouden A' Design Award in de categorie Kunst en Kantoorbenodigdheden in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan prachtige, uitstekende en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Ze zijn vereerde producten en heldere ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en de wereld significant beïnvloeden met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHILUSHI Inc.
Afbeeldingscredits: All image: Photographer Naohiro Isshiki
Projectteamleden: Art Direction & Graphic Design: Emi Kawasaki Graphic Design: Yui Kadota Graphic Design: Satoka Araseki Graphic Design: Takanori Nezu Title Copy & Coordinate: Daisuke Kodama Printing Direction & Manufacturing: Shinohara Shiko Ltd.
Projectnaam: Traces Of Zero
Projectklant: SHILUSHI Inc.


Traces Of Zero IMG #2
Traces Of Zero IMG #3
Traces Of Zero IMG #4
Traces Of Zero IMG #5
Traces Of Zero IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp