Mood Tree: Een Unieke Desktop Memo Houder die Emoties Uitdrukt

Een Innovatief Ontwerp van Sameh Ibrahim Emam

Inleiding

De Mood Tree is een unieke desktop memo houder ontworpen door Sameh Ibrahim Emam. Geïnspireerd door de Japanse cultuur en de symboliek van de Bonsai boom, biedt dit ontwerp een elegante manier om emoties uit te drukken en innerlijke balans te herstellen. Met zijn unieke memo ontwerp en gebruiksvriendelijke functies, is de Mood Tree een must-have accessoire voor iedereen die zijn stemmingen op een creatieve en expressieve manier wil uiten.

De Mood Tree is ontworpen met het idee om intense emoties op een subtiele en elegante manier te communiceren. In de Japanse cultuur vermijdt men meestal het tonen van intense emoties, vooral in formele situaties zoals op het werk of op school. Dit kan leiden tot een onevenwichtige en stressvolle omgeving. De Bonsai boom, die symbool staat voor harmonie, vrede en evenwicht van gedachten, diende als inspiratie voor de Mood Tree.

Wat de Mood Tree echt uniek maakt, is het memo ontwerp. Elke memo heeft twee verschillende kleuren: roze aan de bovenkant, wat geluk symboliseert, en geel aan de onderkant, wat verdriet vertegenwoordigt. Wanneer je een memo gebruikt, hang je deze op aan de kant die je huidige stemming weerspiegelt. Als je een memo wilt weggooien, plaats je deze op de kant die overeenkomt met je stemming op dat moment. Je kunt zelfs een oude memo omdraaien om je huidige stemming uit te drukken. De Mood Tree kan één persoon tot wel zeven personen van dienst zijn, waardoor het een veelzijdig en aanpasbaar ontwerp is.

De Mood Tree is gemaakt met behulp van geavanceerde 3D-printtechnologie. Het is ontworpen als een Bonsai boom en geprint met WoodPLAy Wood Fill PLA filament, dat eruitziet, ruikt en aanvoelt als hout. Dit filament is biologisch afbreekbaar en bestaat voor maximaal 40% uit gemalen houtdeeltjes. De memo pad en de onderste standaard zijn ook geprint met dezelfde specificaties en materiaal. De memos zelf zijn gemaakt als dubbelzijdige gekleurde memos.

De Mood Tree heeft een afmeting van 21,87 cm in lengte, 4,36 cm in breedte en 11,89 cm in hoogte. Het wordt geleverd met 40 memos, zodat je voldoende ruimte hebt om je stemmingen uit te drukken en je gedachten te ordenen.

Het gebruik van de Mood Tree is eenvoudig en intuïtief. Schrijf gewoon je gedachten of notities op een memo en hang deze op aan de kant die je stemming weerspiegelt. Het observeren van je stemming kan anderen beïnvloeden en hun gedrag aanpassen aan jouw gemoedstoestand. Het is een efficiënte manier om jezelf te kalmeren en je stemming te communiceren zonder woorden of sociaal contact.

De Mood Tree is onderdeel van een groter project dat gamification en productontwerp combineert om sociale problemen aan te pakken, zoals klimaatverandering, schaarste van hulpbronnen en andere maatschappelijke kwesties. Het project begon in juli 2022 in Japan en werd in september 2022 afgerond als een concept dat klaar was voor realisatie. Het ontwerp werd vervolgens 3D-geprint en getest tussen oktober en december 2022.

De Mood Tree heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp en functionaliteit. Het ontwerp werd bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Kunst en Kantoorbenodigdheden in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Mood Tree wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken die bijdragen aan een betere wereld.

Met de Mood Tree kun je je emoties op een unieke en expressieve manier uiten. Het is niet alleen een praktische memo houder, maar ook een kunstwerk dat de schoonheid van de Japanse cultuur weerspiegelt. Plaats de Mood Tree op je bureau en laat het je helpen om je innerlijke balans te herstellen en je stemmingen op een creatieve manier te uiten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sameh Ibrahim Emam
Afbeeldingscredits: Sameh Ibrahim Emam
Projectteamleden: Sameh Ibrahim Emam
Projectnaam: Mood Tree
Projectklant: Sameh Ibrahim Emam


Mood Tree IMG #2
Mood Tree IMG #3
Mood Tree IMG #4
Mood Tree IMG #5
Mood Tree IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp