Eternity: Een Tijdloze Pen met Filosofische Betekenis

Een Ontwerp van Yumeng Fan

De universele beweging van de wereld en alle dingen voltrekt zich eeuwig in een cirkelvormige beweging. De cirkel is eeuwig, oneindig en uniek. De ontwerper heeft deze gedachte van tijd belichaamd in deze pen met een willekeurige textuur, waardoor er een filosofische betekenis aan wordt toegevoegd. Je kunt de voortgang van de tijd voelen met je vingertoppen.

De Eternity-pen is een uniek ontwerp dat de gedachte van tijd en eeuwigheid belichaamt. Het lichaam van de pen is gemaakt van metaal en heeft een willekeurige textuur die met de hand is aangebracht. De penhouder is gemaakt van hoogwaardig CNC-aluminium en de penclip van zinklegering is met de hand gepolijst. In een later stadium is er een lichtgrijze pen gecreëerd met een elektrolytisch mat chroomlaagje.

De penclip heeft een veerstructuur, wat de hoogwaardige aard van de pen benadrukt. Hierdoor kan de pen gemakkelijk aan boeken en zakken worden bevestigd en is hij eenvoudig mee te nemen.

De Eternity-pen is gemaakt van aluminium metaal. Allereerst wordt het aluminium buisje met behulp van hoogwaardige CNC-technologie in de juiste vorm geslepen. Vervolgens wordt het oppervlak gezandstraald en gepolijst om de gewenste textuur te creëren. Ten slotte wordt het penoppervlak behandeld met een anodisatieproces om de textuur glad en glanzend te maken. De willekeurige textuur zorgt niet alleen voor een uitstekend delicaat gevoel, maar verzacht ook de hoge reflectie van het metaal, waardoor de pen een ingetogen, hoogwaardige uitstraling krijgt.

De afmetingen van de Eternity-pen zijn 13,9 x 1,2 x 1,2 cm, waardoor hij comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk te gebruiken is.

De Eternity-pen is niet alleen een functioneel schrijfinstrument, maar ook een kunstwerk dat de tijd en de oneindigheid van het universum symboliseert. Het ontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Kunst en Kantoorbenodigdheden in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. De Eternity-pen is een uitstekend voorbeeld van technische perfectie en artistiek talent, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

De Eternity-pen is een meesterwerk van ontwerper Yumeng Fan, die met dit ontwerp een tijdloze boodschap van eeuwigheid en filosofie wil overbrengen. Met zijn unieke textuur en hoogwaardige materialen is deze pen niet alleen een praktisch schrijfgereedschap, maar ook een symbool van tijdloze schoonheid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jianzhe Xie
Afbeeldingscredits: Jianzhe Xie
Projectteamleden: Designer:Yumeng Fan
Projectnaam: Eternity
Projectklant: Jianzhe Xie


Eternity IMG #2
Eternity IMG #3
Eternity IMG #4
Eternity IMG #5
Eternity IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp