Zero Bully Campus: Een Immersief Leerspel voor het Voorkomen van Pesten op School

Een Innovatief Project van Yi-Cheng Chiang

Pesten wordt wereldwijd beschouwd als een maatschappelijk probleem dat aandacht verdient. Het hoofddoel van dit project is het ontwerpen van een meeslepend spel voor op games gebaseerd onderwijs om pesten op school te voorkomen door het oefenen van de juiste manieren om met pestgevallen om te gaan.

Om de vaardigheden van het herkennen en veerkrachtig omgaan met pestgevallen bij studenten te versterken, zijn er virtuele simulaties en meeslepende situaties ontwikkeld. Getuigen van pestincidenten, slachtoffers en hun vrienden die schade hebben ondervonden, en een deel van degenen die anderen hebben gepest, kunnen hun gezondheidsvaardigheden verbeteren, veilige en positieve copingstrategieën ontwikkelen en hun vermogen tot psychologisch herstel opbouwen in de loop van het spel, om pesten te voorkomen en psychologisch herstel na trauma te bevorderen.

Het leerspel transformeert de schoolomgeving in een digitale ruimte waarin studenten leren en kiezen hoe ze hulp kunnen bieden wanneer ze pestgevallen tegenkomen. Ook leren studenten hoe ze kunnen samenwerken met andere spelers om pestgevallen te voorkomen.

Dit project is gemaakt in Taiwan van januari tot augustus 2020 en is nu gevestigd aan de Universiteit van Xiamen in China sinds september 2020. Om de effectiviteit van ons creatieve spel te meten, hebben we een interventiegroep en een controlegroep op school willekeurig geselecteerd. Een pre-test vragenlijst werd afgenomen bij beide groepen, gevolgd door twee weken training en pestpreventie op basis van gamified leren door middel van een omgekeerd klaslokaal voor de interventiegroep. Het onderwijsproject werd geleid door een toegewijde instructeur om variabiliteit in de projecteffecten tussen verschillende instructeurs te voorkomen. De korte- en langetermijneffecten van het project "Zero Bully Campus" werden beoordeeld door middel van twee post-interventiebeoordelingen in zowel de interventie- als de controlegroep. Daarnaast kreeg de controlegroep in onze studie dezelfde interventiecursus aangeboden na afloop van de enquête van één maand na de test, vanwege ethische kwesties bij interventiestudies.

De belangrijkste uitdaging was om een idee te bedenken dat overeenkomt met de oorspronkelijke hardwareapparatuur op apparaten zoals Windows, macOS, Android en iOS. Een andere uitdaging was om onze perspectieven uit te drukken via methoden van visuele communicatie en digitale technologie. Het ontwerpteam slaagde er echter uiteindelijk in en alle inspanningen waren de moeite waard.

Dit leerspel heeft als doel pestgevallen onder studenten uit te drukken. Het ontwerpteam probeerde ook visuele elementen te koppelen aan symbolen om de expressiviteit van de digitale leeromgeving te verbeteren. Daarnaast heeft het als doel de centrale idee van het ontwerp uit te drukken door visie en tekst te integreren, waardoor een eenvoudige en consistente leerervaring wordt gecreëerd.

Het ontwerp van Zero Bully Campus heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Onderwijs, Lesmateriaal en Training in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Ze bieden voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.

Artikel door [Uw Naam]


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xian Li
Afbeeldingscredits: Art Director: CHIA-LIANG LIN Creative Director: YI-CHEN CHIANG Project Manager: CHUN-YANG LEE Technical Director: XIN-LAN CAI Senior Designer: CHENG-WEN HSIAO Illustrator: CHENG-WEN HSIAO Illustrator: HOU-AN SU Assistant Designer: XIAN LI Research Assistant: MEI-JIE CHU Research Assistant: SHIH-HAN CHEN Service Coordinator: CHENG-WU HU
Projectteamleden: YI-CHEN CHIANG CHIA-LIANG LIN CHUN-YANG LEE CHENG-WEN HSIAO HOU-AN SU XIN-LAN CAI XIAN LI MEI-JIE CHU SHIH-HAN CHEN CHENG-WU HU
Projectnaam: Zero Bully Campus
Projectklant: Xian Li


Zero Bully Campus IMG #2
Zero Bully Campus IMG #3
Zero Bully Campus IMG #4
Zero Bully Campus IMG #5
Zero Bully Campus IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp