Xiwang Village Practice Project: Een Uniek Architectuurproject dat Architectuuronderwijs Transformeert

Architectuuronderwijs krijgt een nieuwe dimensie door het Xiwang Village Practice Project, een uniek project dat studenten de kans geeft om hun ontwerpvaardigheden in de praktijk te brengen. Het project, ontworpen door Jintao Li, is een voorbeeld van hoe architectuuronderwijs kan worden verbeterd en verrijkt door studenten actief te betrekken bij het ontwerpproces.

Wanneer studenten artistieke theorieën leren, blijven ze vaak steken bij het maken van modellen of tekeningen. Hierdoor is het moeilijk voor hen om de realistische problemen en obstakels in echte constructies volledig te begrijpen, zoals de schaal van elk detail en de samenwerking tussen verschillende rollen. Met het Xiwang Village Practice Project kunnen we de theoretische concepten, modellen en plannen in de klas daadwerkelijk tot leven brengen, waardoor architectuuronderwijs beter en completer wordt.

Het Xiwang Village Practice Project is een praktisch architectuuronderwijsproject dat wordt uitgevoerd, ontworpen en begeleid door studenten tussen de 11 en 20 jaar oud, samen met hun docenten. Het hele project omvat architectonisch ontwerp, visueel ontwerp en verpakkingsontwerp, en in dit artikel richten we ons op het architectonische aspect van het project. Het project werd tentoongesteld in het Shenzhen Sea World Culture and Arts Center.

Het project is ontworpen door een team van studenten en docenten en samen gebouwd door dorpsbewoners en bouwvakkers. De locatie van het project is 10 meter lang, 10 meter breed en 5,8 meter hoog. Het ontwerp maakt gebruik van de traditionele houtverbindingstechniek, waarbij de houten onderdelen direct met elkaar worden verbonden door middel van pen-en-gatverbindingen.

Wat het Xiwang Village Practice Project echt uniek maakt, is de betrokkenheid van studenten bij het hele proces, van het inzamelen van fondsen tot het ontwerpen en contact leggen met dorpsbewoners en lokale organisaties. Dit zorgt ervoor dat iedereen die bij het project betrokken is, een grote passie en motivatie heeft.

Het project begon in oktober 2020 in Shenzhen. De eerste fase van de bouw van het hoofdgebouw werd voltooid in januari 2021. De voorbereidingen voor het visuele ontwerp en de tentoonstelling van de tweede fase begonnen in mei 2021 en werden afgerond in juli 2021.

Het Xiwang Village Practice Project is niet alleen een architectonisch project, maar ook een onderzoeksproject. Het is de eerste keer dat studentenontwerpen worden toegepast in dit project. Het hoofdgebouw is ontworpen met behulp van de traditionele houtverbindingstechniek, waarbij de houten onderdelen direct met elkaar worden verbonden door middel van pen-en-gatverbindingen.

Het Xiwang Village Practice Project heeft ook zijn aandeel van uitdagingen gehad. Het harmoniseren van de relatie tussen studenten en ouders en het bereiken van wederzijds begrip was een van de obstakels tijdens het project. Het project heeft echter laten zien dat met de juiste betrokkenheid en samenwerking, deze uitdagingen kunnen worden overwonnen.

Het Xiwang Village Practice Project is een inspirerend voorbeeld van hoe architectuuronderwijs kan worden getransformeerd door studenten actief te betrekken bij het ontwerpproces. Door studenten de kans te geven hun ontwerpvaardigheden in de praktijk te brengen, kunnen ze een dieper begrip ontwikkelen van de complexiteit en uitdagingen van echte constructies. Dit project is een erkenning van het harde werk en de creativiteit van de studenten en docenten die eraan hebben bijgedragen.

Het Xiwang Village Practice Project is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Onderwijs, Lesmateriaal en Trainingsinhoud. Deze prijs erkent het goed ontworpen, praktische en innovatieve karakter van het project, evenals de integratie van professionele en industriële vereisten. Het project draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: jintao li
Afbeeldingscredits: jintao li
Projectteamleden: jianguo dong jinjun zhang zhixuan luo haoran xu jintao li siyi bao dong deng haolin wang guanbin wang haoyu deng chenghao pei zicheng dai jennifer zhang sherry du demi li yutong hu GraceChen ke zhu yulin wan Yue Liang Nalin Zhu yuran tang jiaxin yu siyun sun yifan li zichuan yang sijie Yan xiyuan yang bowen fang peihan li yuchen chen jiayu he
Projectnaam: Xiwang Village Practice Project
Projectklant: jintao li


Xiwang Village Practice Project IMG #2
Xiwang Village Practice Project IMG #3
Xiwang Village Practice Project IMG #4
Xiwang Village Practice Project IMG #5
Xiwang Village Practice Project IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp