Joyful Visang: Speelse en boeiende schoolboeken voor actieve studenten

Revolutionaire ontwerpen die de interesse en nieuwsgierigheid van studenten stimuleren

Inleiding

Traditionele schoolboeken zijn vaak saai en inspiratieloos, waardoor moderne studenten, die dagelijks worden blootgesteld aan diverse media en ontwerpen, zich niet betrokken voelen bij de onderwerpen. Om dit probleem aan te pakken, heeft Visang, in samenwerking met onderzoeksinstituten, experimenten uitgevoerd en de resultaten toegepast op het ontwerpen van schoolboeken.

Visang heeft innovatieve basisschoolboeken ontwikkeld die gericht zijn op actieve deelname van studenten. De leerinhoud is ontworpen om de toepasbaarheid ervan aan studenten te demonstreren. Het wiskundeboekomslag combineert verschillende geometrische vormen om de verschijning van objecten in de wereld uit te drukken. Het aardrijkskundeboek wekt nieuwsgierigheid op door een kijkje te nemen in de wereld zoals die zich ontvouwt in het boek. Het natuurkundeboek stimuleert de verbeeldingskracht met verhalen over helden.

Om de veiligheid van studenten te waarborgen, zijn de boeken voorzien van een antibacteriële coating en afgeronde hoeken. Visang heeft functie en esthetiek toegevoegd door middel van nabewerkingstechnieken. Het wiskundeboek maakt gebruik van een uitklapbare flap die dienst doet als bladwijzer. Voor aardrijkskunde kan een geperforeerd gedeelte worden verwijderd, waardoor ruimte ontstaat om de namen van de studenten zelf op te schrijven ter identificatie. Ten slotte maken de natuurkundeboeken gebruik van 3D-lenticulaire technologie, waardoor het onderwerp een bewegend, driedimensionaal effect krijgt dat de nieuwsgierigheid van studenten prikkelt.

Deze project is gestart in januari 2020 en afgerond in oktober 2021 in Korea, Visang. Het ontwerp van de Visang schoolboeken is gebaseerd op onderzoek dat gericht is op spel en activiteit, waarbij kinderen de inhoud van het boek kunnen verwerken. Na de accreditatie van de basisschoolboeken in 2021 werd bevestigd dat de wiskunde-, aardrijkskunde- en natuurkundeboeken de nieuwsgierigheid van studenten kunnen aanwakkeren.

De uitdaging bij dit ontwerp lag in het transformeren van traditionele schoolboekontwerpen die door digitale inboorlingen als saai en vervelend werden ervaren. Visang heeft deze uitdaging aangepakt door samen te werken met onderzoeksinstituten en verschillende ontwerpen te experimenteren. Daarnaast heeft Visang rekening gehouden met veranderingen in het onderwijslandschap en de perspectieven van studenten, en de schoolboeken ontworpen om de competenties van studenten volledig te ontwikkelen, zowel bij afstandsleren als zelfgestuurd leren.

De Visang schoolboeken zijn ontworpen om de interesse en nieuwsgierigheid van studenten te stimuleren. De omslagontwerpen zijn verbonden met de leerinhoud, waardoor studenten boeiende discussies en activiteiten kunnen hebben over wat ze gaan leren. Daarnaast zijn de omslagontwerpen voorzien van dynamische en levendig gekleurde illustraties die de interesse van studenten opwekken. Het hoofdgedeelte van het boek is ontworpen om het leerrendement te maximaliseren door rekening te houden met de natuurlijke beweging van de ogen van de lezers.

Visang Education heeft met de Joyful Visang schoolboeken een ontwerpconcept gecreëerd dat nieuwsgierigheid stimuleert en studenten aanmoedigt om zelf na te denken. De impliciete grafische symbolen symboliseren de leerinhoud en informatie wordt evenwichtig weergegeven. Levendige kleuren en diverse druktechnieken voegen effectiviteit toe aan de verschillende ontwerpelementen.

De Joyful Visang schoolboeken hebben de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Onderwijs, Lesmateriaal en Trainingsinhoud in 2022. Deze prestigieuze prijs beloont ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie, en die zowel technisch als artistiek uitmuntend zijn. De schoolboeken van Visang zijn een voorbeeld van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met de Joyful Visang schoolboeken heeft Visang een revolutie teweeggebracht in het ontwerp van schoolboeken. Door speelse en boeiende ontwerpen te creëren, stimuleert Visang de interesse en nieuwsgierigheid van studenten, waardoor leren een plezierige en betekenisvolle ervaring wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: VISANG
Afbeeldingscredits: VISANG
Projectteamleden: Designer: Minyoung Lee, SunHye Park, JaeYeon Jeon, Jieun Lee, Jin Kim, EunHee Kim, KyungHwa Jung, HyeJin Jo, YounSeok Choi, Seyeon Jeong, Creative Director: KyoungMi Yoo, Sanghyun An
Projectnaam: Joyful Visang
Projectklant: VISANG


Joyful Visang IMG #2
Joyful Visang IMG #3
Joyful Visang IMG #4
Joyful Visang IMG #5
Joyful Visang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp