Hanzi Storytelling Box: Een Innovatieve Manier om Chinese Karakters te Leren

Een Block Toy Ontworpen door Jiayu Yao

Veel kinderen vinden Chinese karakters complex, saai en onregelmatig, wat leidt tot angst bij het leren van Chinese karakters. De Hanzi Storytelling Box is ontworpen op basis van het principe van "kindgericht" ontwerp, door de cognitieve kenmerken, leeftijdskenmerken en geletterdheidsregels van jonge leerlingen te analyseren.

De Hanzi Storytelling Box is een betekenisvolle block toy die jonge kinderen op een vriendelijke manier betrekt bij Chinese karakters. Het speelgoed maakt gebruik van de beeldende aard van karakters en combineert visuele en auditieve elementen om leerlingen te helpen ze te herkennen en te onthouden. De karakters zijn onderverdeeld in drie categorieën op basis van thema: natuur (geel), mensen (blauw) en voorwerpen (rood). Jonge kinderen worden aangemoedigd om de schoonheid van Chinese karakters te waarderen, hun mysteries te verkennen en het leren leuk en boeiend te maken.

De Hanzi Storytelling Box is een combinatie van technologie en traditioneel speelgoed. Het speelgoed maakt gebruik van een UX-ontwerpproces en is gerealiseerd met behulp van programma's zoals Rhinoceros, Keyshot, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop. Daarnaast bevat het elektronische circuittechnologie en is het gemaakt van houten materialen.

Het speelgoed bestaat uit Chinese karaktermodules van verschillende afmetingen, spraakherkenningsmodules, LED-verlichting, een luidspreker, RFID-tags en -lezers, en een knop en batterijen voor bediening. De Chinese karaktermodules zijn verkrijgbaar in twee maten: 50mm*50mm*6mm en 70mm*70mm*6mm. De spraakherkenningsmodule heeft een afmeting van 140mm*140mm*70mm.

De Hanzi Storytelling Box werkt op een interactieve manier. Kinderen kunnen vrij spelen met de karakterblokken en deze combineren om specifieke karakters op de Storytelling Box te vormen. Na het indrukken van de knop worden de beschrijving van de Chinese karakters en het bijbehorende verhaal afgespeeld. Daarnaast biedt de bijbehorende app extra leermiddelen, zoals woorden, zinnen, schrijfstreken, associatieve tekeningen en herhaling. Deze middelen helpen kinderen om op een holistische en gemakkelijke manier Chinese karakters te leren.

Het project voor de Hanzi Storytelling Box begon in maart 2022 en werd in oktober 2022 voltooid in Ningbo. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek, waarbij de gevoelige periode voor zintuigen van Montessori en de constructivistische theorieën van Piaget zijn gecombineerd. Daarnaast is er een gebruikersstudie uitgevoerd met kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar.

De Hanzi Storytelling Box heeft enkele uitdagingen overwonnen tijdens het ontwerpproces. Het categoriseren en classificeren van de Chinese karakters die kleuters moeten leren, was een van de uitdagingen. Het speelgoed heeft deze karakters opgedeeld in drie categorieën op basis van hun betekenissen en gebruikt verschillende kleuren om het onderscheid aan te geven. Daarnaast was het visualiseren van de karakters een uitdaging. Het speelgoed beschrijft de betekenis van elk karakter door middel van een kort verhaal dat verband houdt met het patroon van het karakter.

De Hanzi Storytelling Box is een innovatief speelgoedblok dat het leren van Chinese karakters leuk en interactief maakt voor jonge kinderen. Het combineert traditioneel speelgoed met moderne technologie en biedt een holistische leerervaring. Met dit speelgoed kunnen kinderen niet alleen Chinese karakters leren, maar ook hun eigen verhalen opnemen en delen. Het is een waardevol hulpmiddel voor het bevorderen van taal- en cultureel begrip bij jonge leerlingen.

Afbeeldingscredits: Jiayu Yao, Jiayi Ma, Jing Zhang, 2022

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Onderwijs, Lesmateriaal en Trainingsinhoud in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jiayu Yao
Afbeeldingscredits: Jiayu Yao、Jiayi Ma、Jing Zhang,2022
Projectteamleden: Jiayu Yao Jing Zhang Jiayi Ma Yuqi Zhang Weijia Lin Sheng Yang Shuyue Feng Cheng Yao
Projectnaam: Hanzi Storytelling Box
Projectklant: Jiayu Yao


Hanzi Storytelling Box IMG #2
Hanzi Storytelling Box IMG #3
Hanzi Storytelling Box IMG #4
Hanzi Storytelling Box IMG #5
Hanzi Storytelling Box IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp