Leuke verhalen van leuke vrienden

Een innovatieve benadering van schoolboeken

Maak kennis met de MiraeN Design Team

De MiraeN Design Team heeft een revolutionaire benadering ontwikkeld om schoolboeken leuker en boeiender te maken. Met hun nieuwste project, genaamd "Leuke verhalen van leuke vrienden", willen ze de leerervaring van kinderen verbeteren door de inhoud van de boeken te visualiseren en te verbinden met hun dagelijks leven.

Het ontwerpteam heeft schattige 3D-personages gecreëerd die de verhalen en leerinhoud tot leven brengen. Deze personages voegen een entertainmentfactor toe aan de traditioneel tweedimensionale boeken. Door de verhalen te vertellen vanuit het perspectief van deze leuke vrienden, hopen ze de droge en soms saaie schoolboeken toegankelijker te maken voor kinderen.

De MiraeN schoolboeken voor wiskunde en sociale studies bevatten afbeeldingen van alledaagse situaties die verband houden met de onderwerpen. De personages worden geïllustreerd om de verhalen van de leerinhoud op een leuke manier te vertellen, zodat studenten gemakkelijker toegang hebben tot de soms droge lesstof.

Deze leuke personages stimuleren de nieuwsgierigheid van de studenten en zorgen ervoor dat ze zich kunnen identificeren met de personages, waardoor er een band ontstaat met de schoolboeken. Dit bevordert de betrokkenheid van de studenten en zorgt voor een voortdurende communicatie met opgroeiende kinderen.

Om de covers van de schoolboeken een driedimensionale uitstraling te geven, heeft het ontwerpteam gebruik gemaakt van speciale effecten, zijde-epoxy en solide PANTONE-kleuren. Hierdoor komen de 3D-personages tot leven en krijgen de boeken een unieke uitstraling.

De MiraeN schoolboeken hebben verschillende specificaties, afhankelijk van het vak en het leerjaar. Voor sociale studies zijn de afmetingen als volgt: 210 mm x 275 mm x 7 mm voor 3-1 en 3-2, en 210 mm x 275 mm x 8 mm voor 4-1 en 4-2. Voor wiskunde zijn de afmetingen: 210 mm x 275 mm x 11 mm voor 3-1, 210 mm x 275 mm x 10.5 mm voor 3-2, 210 mm x 275 mm x 9 mm voor 4-1, en 210 mm x 275 mm x 9.5 mm voor 4-2.

De MiraeN schoolboeken zijn ontworpen met de gedachte om studenten op een leuke en interessante manier te betrekken bij hun leerproces. Door gebruik te maken van de drie kernwoorden - personage, verhaal en kleur - communiceren de covers direct met de studenten. De personages brengen de leerinhoud tot leven, de verhalen voegen een speels element toe en de kleuren zijn afgestemd op de verschillende vakken en leerjaren.

Het project begon in januari 2021 in Seoul en werd in augustus 2021 afgerond. De MiraeN schoolboeken zullen in maart 2022 worden uitgebracht en beschikbaar zijn voor studenten in heel Korea.

De MiraeN Design Team heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de visuele voorkeuren van studenten om een cover en grafisch ontwerp te creëren dat gemakkelijk en leuk is. Het ontwerp moest studenten interesseren en motiveren om actief deel te nemen aan hun academische activiteiten. Daarom kozen ze voor schattige, vriendelijke en moderne dieren als grafische elementen. Daarnaast zijn echte levensverhalen toegevoegd die verband houden met de leerinhoud. Er is ook onderzoek gedaan naar het gebruik van kleurcodes om het project af te ronden.

Het ontwerpteam heeft verschillende uitdagingen overwonnen om de verwachtingen en nieuwsgierigheid van studenten te wekken voor de leerinhoud in de schoolboeken. Er is nagedacht over welke grafische elementen kunnen dienen als brug tussen studenten en leraren. Er is ook zorgvuldig nagedacht over de kleuren voor verschillende leerjaren en vakken. Ten slotte zijn er veel gedrukte voorbeelden van de covers gemaakt om de algehele kwaliteit van de boeken te verbeteren.

Met "Leuke verhalen van leuke vrienden" heeft de MiraeN Design Team een innovatieve benadering van schoolboeken gecreëerd. Door de leerinhoud te visualiseren en te verbinden met het dagelijks leven van kinderen, hopen ze de leerervaring te verbeteren en studenten te motiveren om actief betrokken te zijn bij hun academische activiteiten.

Met hun creatieve en technische vaardigheden hebben ze een design gecreëerd dat erkend is met de Bronze A' Design Award in de categorie Onderwijs, Lesmateriaal en Trainingsinhoud. Deze award wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mirae-N Design Team
Afbeeldingscredits: Mirae-N Design Team
Projectteamleden: Creative Director: Hyunji Son Design Project Manager: Kiwook Kim Graphic Designer: Byungjin Jang Graphic Designer: Sujung Shin Graphic Designer: Danbi Kim Graphic Designer: Jinhui Lee Character Designer: King-goo
Projectnaam: Fun Stories of Fun Friends
Projectklant: Mirae-N Design Team


Fun Stories of Fun Friends IMG #2
Fun Stories of Fun Friends IMG #3
Fun Stories of Fun Friends IMG #4
Fun Stories of Fun Friends IMG #5
Fun Stories of Fun Friends IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp