Blessing from the Sea: Een Kunstwerk dat de Kracht van de Wind en de Zee Onthult

Een Installatiekunstwerk van Chih Kang Chu

Van oktober tot april waait de krachtige chinookwind (Lou Shan Feng) vanuit de bergen op het Hengchun-schiereiland in Pingtung. Het kunstwerk "Blessing From The Sea" van Chih-Kang Chu onthult de kenmerken van Luo Shan Feng. Mensen kunnen het geluid van de golven horen en de wind zien door de kerk die aan de kust staat.

Waar de wind en de zee samenkomen, verrijst een kerk uit de zee. Hier kunnen we het geluid van de golven horen en de wind zien. Wanneer de wind kalm is, is de kerk stil, rustig en vredig. Wanneer de wind brult, dansen de stoffen stroken wild, vliegen ze gek, en toont de kerk de dynamiek van de wind.

Voor dit project werden drie elementen gebruikt: een metalen structuur, metalen panelen en stoffen stroken. 's Nachts worden 8 spotlights gebruikt om het kunstwerk te verlichten.

De specificaties van het kunstwerk zijn als volgt: een breedte van 490 cm, een lengte van 1000 cm en een hoogte van 800 cm. De basis van het kunstwerk is gemaakt van metalen panelen, waarbij het midden is uitgesneden om het kunstwerk lichtjes met het getij mee te laten bewegen.

In plaats van een massieve muur zijn witte stoffen stroken aan de kerkvormige structuur bevestigd, waardoor de kerk lichter lijkt en mensen uitnodigt om naar binnen te lopen. En het belangrijkste is dat wanneer de wind waait, de stoffen stroken met de wind meevliegen en de houding van de kerk verandert met de wind, waardoor de stemming van de wind wordt weergegeven.

De basis van de kerkstructuur is een ijzeren paneel dat in het midden is uitgesneden. Het gewicht van het paneel helpt de structuur stevig in het zand te staan. Echter, de golven brengen elke dag veel zand uit de zee. Het uitsnijden van de basis zorgt ervoor dat de structuur met het getij op en neer kan bewegen, om te voorkomen dat het begraven wordt in het strand.

Het productieproces van het kunstwerk begon in december 2021 in Pingdong en werd in 2 weken voltooid. Het werd tentoongesteld op het Luo Shan Feng Art Festival van 25 december 2021 tot 1 maart 2022.

Deze installatie is ontworpen om de kracht van de chinookwind te ervaren en om van de natuurlijke schoonheid te genieten. Het kunstwerk is een unieke combinatie van kunst, architectuur en natuurlijke elementen, en het nodigt mensen uit om de kracht en de pracht van de wind en de zee te ervaren.

Het kunstwerk "Blessing From The Sea" is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Fine Arts and Art Installation Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent het creatieve en ingenieuze ontwerp dat ervaring en vindingrijkheid authenticeert. Het kunstwerk combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een innovatieve manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met "Blessing From The Sea" heeft Chih Kang Chu een kunstwerk gecreëerd dat niet alleen de kracht van de wind en de zee onthult, maar ook mensen uitnodigt om de natuurlijke schoonheid te ervaren en te waarderen. Het is een unieke combinatie van kunst en natuurlijke elementen die zowel visueel als emotioneel aanspreekt.

Beeldcredits: Fotograaf / Kuo-Min Lee, Blessing From The Sea, 2021


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chih-Kang Chu
Afbeeldingscredits: All Images : Photographer / Kuo-Min Lee, Blessing From The Sea, 2021
Projectteamleden: Chih-Kang Chu Meng-Hung Tsai u-Tang Tseng.
Projectnaam: Blessing from the Sea
Projectklant: Chih-Kang Chu


Blessing from the Sea IMG #2
Blessing from the Sea IMG #3
Blessing from the Sea IMG #4
Blessing from the Sea IMG #5
Blessing from the Sea IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp