Zie Het Onzichtbare

Immersieve Ephemere Kunsttentoonstelling Ontketent Verbeelding

'See The Unseen' van Inception Cultural and Creative Co,. Ltd is een kunsttentoonstelling die de grenzen van perceptie en duurzaamheid verkent door een onzichtbare draak in een nieuw licht te stellen.

De tentoonstelling 'See The Unseen' biedt een unieke kijk op de Chinese draak, traditioneel een symbool van kracht en goed geluk. In tegenstelling tot de typische weergave van draken, onthult deze tentoonstelling het wezen als een oorspronkelijk onzichtbare entiteit. Het tentoonstellingsgebied op de L3 verdieping van een winkelcentrum in GuangZhou, China, presenteert draken binnen semi-transparante glazen dozen gemaakt van recyclebaar plastic materiaal, wat een illusie van aanwezigheid creëert. Het kunstenaarscollectief Penique Productions heeft met rood recyclebaar gekleurd folie een omgeving gecreëerd die bezoekers uitnodigt om zich onder te dompelen in de aanwezigheid van de draak. De verlichting, zowel 's nachts als overdag, verandert de ruimte qua textuur, licht, sfeer en drama en verdiept de contemplatie en perceptie van de draak als een mystiek wezen.

Wereldwijd creëren Chinese gemeenschappen zichtbare draken, maar 'See The Unseen' onderscheidt zich door de draak te verhullen. De transparante glazen dozen vangen niet alleen de verbeelding, maar zetten ook aan tot nadenken over de ongeziene wonderen van de wereld. Bovendien wordt de rode opblaasbare ruimte gezien als het hoofdvisuele dat zegeningen brengt voor het nieuwe drakenjaar.

De technologie achter 'See The Unseen' bestaat uit glazen dozen gemaakt van opblaasbaar plastic kleurenfolie. De specificaties van de L3 GlassBox (33m x 34m) omvatten het gebruik van laagdichtheidpolyetheen (LDPE), wat de duurzaamheid van het project benadrukt.

De tentoonstelling, die plaatsvond van 26 januari tot 25 februari, is een samenwerking tussen GuangZhou TaiKoo Hui (Swire Property), Penique Productions en INCEPTION Cultural & Creative Co Ltd. Het doel was om een gedenkwaardige drakenervaring te creëren die de verbeelding en herinnering van de verborgen draak bij bezoekers verhoogt. Door artistieke technieken en mediums te integreren, werd de draak op een sluwe manier gepresenteerd met rood recyclebaar folie, waardoor een ruimte ontstond die de aanwezigheid van de draak versterkt en bezoekers onderdompelt in het concept, met als doel hen zegeningen te brengen in de nieuw gedefinieerde ruimte van het winkelcentrum.

'See The Unseen' is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie 'Fine Arts and Art Installation Design' in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionaliteit en opmerkelijke innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verwondering en verbazing op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: INCEPTION Cultural & Creative Co., Ltd
Afbeeldingscredits: INCEPTION Cultural & Creative Co., Ltd
Projectteamleden: GuangZhou TaiKoo Hui (Swire Property) Penique Productions & INCEPTION Cultural & Creative Co Ltd.,
Projectnaam: See the Unseen
Projectklant: GuangZhou TaiKooHui


See the Unseen IMG #2
See the Unseen IMG #3
See the Unseen IMG #4
See the Unseen IMG #5
See the Unseen IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp