Onbegrensde Bloei: Een Sculptuur die de Hemel Raakt

De Dynamische Metaalkunst van Kuo-Hsiang Kuo

In de groene ruimte van een bedrijfsterrein staat een sculptuur die niet alleen de blik vangt, maar ook de geest van innovatie en streven naar uitmuntendheid symboliseert. Kuo-Hsiang Kuo's 'Infinite Bloom' is een toonbeeld van vakmanschap en artistieke visie.

De 'Infinite Bloom' is een 10 meter hoge roestvrijstalen sculptuur die fier zijn plaats inneemt op het hoogste punt van het bedrijfsterrein. Het kunstwerk, dat doet denken aan een bloeiende, krachtige boom, staat symbool voor de bloeiende ontwikkeling en professionele excellentie van het bedrijf. De sculptuur bestaat uit vier naadloos overlopende boogvormige eenheden van roestvrij staal, die een opwaartse spiraal vormen. Dit symboliseert de pragmatische en innovatieve geest van het bedrijf, en hun continue streven naar vooruitgang en vernieuwing.

De gepolijste oppervlakte van de sculptuur weerspiegelt de kleuren van de lucht en de omgeving, waardoor er een harmonieuze verbinding ontstaat tussen het kunstwerk en zijn omgeving. De ruwe mineraaltextuur aan de binnenzijde van de sculptuur voegt diepte en visuele interesse toe, waardoor het kunstwerk zowel bij natuurlijk als kunstmatig licht een boeiende verschijning is.

De grootste uitdaging bij het creëren van 'Infinite Bloom' was om de esthetische eisen te combineren met structurele veiligheid. Voor de vervaardiging van elke eenheid moesten precieze mallen worden gemaakt om de consistentie van elk component te waarborgen, zodat het werk in de laatste fase succesvol tot een geheel kon worden samengevoegd.

Het project, gestart in januari 2018 en voltooid met de installatie in Guangdong, China in oktober 2019, is een toonbeeld van hoe kunst en bedrijfsleven elkaar kunnen versterken. Overdag reflecteert de sculptuur de kleuren van de hemel en de omgeving, waardoor het opgaat in zijn omgeving. 's Nachts wordt het kunstwerk verlicht en transformeert het tot een prachtig schouwspel in de groene ruimte van het bedrijf.

Deze sculptuur, hoewel gemaakt van roestvrijstalen platen, is geïnstalleerd op het hoogste punt van een plein en moet sterke windvlagen kunnen weerstaan. Daarom is het ontwerp van de sculptuur zo gemaakt dat de wind erdoorheen kan waaien om windweerstand te verminderen. De contrasten tussen de verschillende metaaltexturen en de afwisseling van vorm en ruimte bieden een rijke visuele ervaring in de landschapsomgeving.

'Infinite Bloom' is niet alleen een krachtig symbool van de kernwaarden en visie van het bedrijf, maar draagt ook bij aan de esthetische aantrekkelijkheid van het plein. Het is een bekroning van Kuo-Hsiang Kuo's vakmanschap en artistieke visie, en is terecht bekroond met de Gouden A' Design Award in de categorie Fine Arts en Art Installation Design in 2024.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kuo-Hsiang Kuo
Afbeeldingscredits: Photos #1, #2, #3, #4, #4 photographer - Kuo,Kuo-Hsiang Video - Changs.Art
Projectteamleden: Kuo-Hsiang Kuo
Projectnaam: Infinite Bloom
Projectklant: Guangdong Victor Aluminum Co., Ltd


Infinite Bloom IMG #2
Infinite Bloom IMG #3
Infinite Bloom IMG #4
Infinite Bloom IMG #5
Infinite Bloom IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp