Reconnect: Een Digitale Installatie die Virtuele Interviews tot Leven Brengt

Een Kunstwerk van Atsushi Kobayashi

Inleiding:

In een wereld waarin virtuele communicatie steeds belangrijker wordt, heeft kunstenaar Atsushi Kobayashi een unieke installatie gecreëerd genaamd "Reconnect". Geïnspireerd door de manier waarop mensen elkaar tegenwoordig via Zoom kunnen zien, heeft Kobayashi geprobeerd om deze virtuele ervaring naar de echte wereld te brengen met behulp van LCD-schermen. "Reconnect" is een visuele weergave van virtuele interviews en meerdere displays die zich uitstrekken in de echte ruimte. Het laat zien dat hoewel we fysiek gescheiden zijn, we nog steeds in staat zijn om verbinding te maken en positieve interacties te hebben.

Body:

De installatie "Reconnect" is een combinatie van kunst, technologie en innovatie. Het bestaat uit LCD-schermen, LED-strips en aluminium frames. Elk scherm is verbonden met een videosplitter via HDMI-kabels. Een laptop pc zorgt voor de aansturing van de 12 videouitgangen en de LED-gegevens en geluid. De installatie is geprogrammeerd met behulp van TouchDesigner, een visuele programmeertaal voor interactieve content.

Wat deze installatie uniek maakt, is de manier waarop het mensen in staat stelt om virtuele interviews in de echte wereld te ervaren. Als je voor de installatie staat, wordt je gezicht getoond op het centrale scherm via een webcam. Zoom-gesprekken worden gestart en mensen worden getoond op de andere schermen. Hoewel het gesprek via Zoom plaatsvindt, geeft het feit dat het wordt weergegeven op fysieke schermen je het gevoel alsof je echt met mensen praat. Het is een fascinerende mix van virtueel en echt, waardoor mensen de mogelijkheid hebben om op een nieuwe manier verbinding te maken.

De installatie "Reconnect" is tentoongesteld tijdens de "Public Visuals Exhibition" in Tokio in oktober 2021, gedurende twee weken. Het heeft veel positieve reacties ontvangen van bezoekers die onder de indruk waren van de unieke manier waarop het kunstwerk virtuele communicatie tot leven brengt.

Conclusie:

Met "Reconnect" heeft Atsushi Kobayashi een boeiende en innovatieve installatie gecreëerd die de grenzen tussen virtueel en echt vervaagt. Het laat zien dat hoewel we fysiek gescheiden zijn, we nog steeds in staat zijn om verbinding te maken en positieve interacties te hebben. Deze installatie is een inspirerend voorbeeld van hoe kunst, technologie en innovatie kunnen samenkomen om nieuwe ervaringen te creëren. Het is een herinnering aan de kracht van menselijke verbinding, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Image Credits: Atsushi Kobayashi, Alle rechten voorbehouden

Intellectual Property Notice: Atsushi Kobayashi, Alle rechten voorbehouden

Awards en Accolades: Deze installatie heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Beeldende Kunst en Kunstinstallatie Ontwerp in 2022. Deze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. "Reconnect" wordt geprezen vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en positieve gevoelens oproepen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Atsushi Kobayashi
Afbeeldingscredits: Atsushi Kobayashi, All rights reserved
Projectteamleden: Director : Atsushi Kobayashi Creative Technologist : Atsushi Kobayashi
Projectnaam: Reconnect
Projectklant: Atsushi Kobayashi


Reconnect IMG #2
Reconnect IMG #3
Reconnect IMG #4
Reconnect IMG #5
Reconnect IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp