De Mysteries van de Gouden Perzik

Een Eigentijdse Kunstsculptuur in het Xi'an W Hotel

Met een eerbetoon aan de geest van de inclusiviteit van de Tang-dynastie, is de Gouden Perzik een zeer bijzonder symbool dat door ons hele verhaal heen loopt. Xi'an was het begin van de grote zijderoute, waardoor we het creatieve proces van kunst konden doorlopen. Met enthousiasme en nieuwsgierigheid hebben we ons verdiept in de Tang-dynastie. Met de levendige cultuur hebben we het prachtige verhaal gecreëerd dat mensen het gevoel geeft alsof ze zich op het moment van binnenkomst in het W Hotel in de Tang-dynastie bevinden.

De Mysteries van de Gouden Perzik is een representatieve eigentijdse kunstsculptuur in het Xi'an W Hotel. Het beeldt een Tang-dienstmeisje uit dat een gouden perzik vasthoudt, een symbool van externe cultuur dat door Samarkand aan de Tang-dynastie werd geschonken. De vorm van het beeld is geleidelijk progressief, waardoor mensen hun perspectief veranderen en op zoek gaan naar de unieke vormen en plezier van de Tang-dynastie-etiquette, terwijl ze het mysterie van de oneindige lus van de gouden perzik verkennen.

De sculptuur is gemaakt van koper, hars, 24-karaats goud en ondergaat een matte oxidatiebehandeling. Met afmetingen van W1224mm * D1959mm * H1928mm is het een imposant kunstwerk dat de aandacht trekt van iedereen die het Xi'an W Hotel bezoekt.

De Mysteries van de Gouden Perzik is een onderdeel van een grotere collectie kunstwerken die het verhaal van de Tang-dynastie vertellen. Het beeldt een eerbetoon af dat een dame uit de Tang-dynastie aan de keizer presenteert. Gasten zullen een gevoel van eer ervaren en nieuwsgierig zijn naar het hele verhaal, waardoor ze ook andere kunstwerken in het hotel willen ontdekken. Het is als een startpunt dat gasten uitnodigt om de hele collectie te verkennen en het verhaal te ervaren dat wordt verteld.

Het project begon in de zomer van 2017 in Xi'an en werd in augustus 2018 voltooid. Sinds augustus 2019 is het Xi'an W Hotel al een jaar geopend en verwelkomt het gasten van over de hele wereld.

De Mysteries van de Gouden Perzik is het resultaat van diepgaand onderzoek naar de Tang-dynastie en de cultuur van die tijd. Het beeldt een wormgat uit dat parallelle tijd en ruimte verbindt tussen het moderne Xi'an W Hotel en de Tang-dynastie. Met behulp van artistieke beelden worden gasten direct ondergedompeld in de Tang-dynastie, waar ze kunnen genieten van de prachtige landschappen, dansende paarden en de majestueuze paleizen.

Het ontwerp van de Mysteries van de Gouden Perzik bracht enkele creatieve, technische en onderzoeksmatige uitdagingen met zich mee. Het creëren van een eigentijdse kunstsculptuur die de sfeer en esthetiek van de Tang-dynastie weerspiegelt, vereiste zorgvuldige planning en vakmanschap.

De Mysteries van de Gouden Perzik is een uniek kunstwerk dat de rijke geschiedenis en cultuur van de Tang-dynastie tot leven brengt in het moderne Xi'an W Hotel. Het is een eerbetoon aan de artistieke en intellectuele prestaties van die tijd en biedt gasten een betoverende ervaring die hen terugvoert naar een vervlogen tijdperk.

Belangrijke aantekening: De Mysteries van de Gouden Perzik is gepatenteerd onder het patentnummer ZL 2018 3 0758481.1 en het auteursrecht behoort toe aan Lin Lin, 2018.

Dit ontwerp heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Iron A' Design Award in de categorie Schone Kunsten en Kunstinstallaties in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Mysteries van de Gouden Perzik wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lin Lin
Afbeeldingscredits: Lin Lin
Projectteamleden: Atgbeyond Artistic Team Creative Director Lin Lin
Projectnaam: The Mystery of Golden
Projectklant: Lin Lin


The Mystery of Golden IMG #2
The Mystery of Golden IMG #3
The Mystery of Golden IMG #4
The Mystery of Golden IMG #5
The Mystery of Golden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp