Huis van Droom: Een Poëtische Verbeelding van Thuis

Een Uniek Kunstwerk dat de Betekenis van Thuis Verlicht

Inleiding:

Het Huis van Droom, ontworpen door Ge Xu, is een opvallend kunstwerk dat de betekenis van thuis verkent door middel van licht en sculptuur. Gelegen in ShenZhen, China, biedt dit kunstwerk een poëtische weergave van de warmte en herinneringen die thuis met zich meebrengt. Met behulp van innovatieve technologieën en materialen creëert het Huis van Droom een betoverende ervaring die zowel visueel als spiritueel stimulerend is.

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de veranderende perceptie van thuis in een snel ontwikkelende stad. Met veel Chinese steden die steeds meer op elkaar lijken, zijn de gebouwen in gemeenschappen eentonig en missen ze diversiteit. Het Huis van Droom wil deze monotone omgeving doorbreken en mensen herinneren aan de warmte en herinneringen die thuis met zich meebrengt.

De unieke eigenschappen van dit kunstwerk liggen in de interactie met de omgeving en het veranderende lichteffect. Overdag weerspiegelt het de omgeving en vormt het een naar binnen gerichte ruimte. 's Nachts creëert het veranderende licht een oneindige ruimte die de diepten van het menselijk hart en de ziel verkent. Het Huis van Droom nodigt mensen uit om hun eigen interpretatie van thuis te verkennen en een poëtische woonervaring te creëren.

Het Huis van Droom is gerealiseerd met behulp van roestvrij staal, LED-verlichting en een PC-plaat met een spiegelend effect. Deze materialen zorgen voor duurzaamheid en een indrukwekkende visuele impact. Met afmetingen van 320 cm breed, 120 cm diep en 400 cm hoog, heeft het kunstwerk een imposante aanwezigheid die de aandacht trekt van voorbijgangers.

Dit kunstwerk heeft zijn debuut gemaakt op de ShenZhen International Art Exhibition in mei 2020. Het heeft sindsdien bewondering geoogst van kunstliefhebbers en bezoekers van over de hele wereld. Het Huis van Droom is een voorbeeld van hoe kunst en design kunnen samenkomen om een betekenisvolle en inspirerende ervaring te creëren.

De uitdagingen bij het realiseren van dit ontwerp lagen in het vinden van de juiste balans tussen licht en sculptuur, en het creëren van een veranderende ruimte die zowel overdag als 's nachts tot zijn recht komt. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën en materialen is het Ge Xu gelukt om een meeslepend kunstwerk te creëren dat zowel esthetisch als conceptueel indrukwekkend is.

Het Huis van Droom is een bekroond ontwerp en heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Fine Arts and Art Installation Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het vakmanschap, de innovatie en de praktische toepasbaarheid van het ontwerp.

Het Huis van Droom is niet zomaar een kunstwerk, maar een verbeelding van thuis die ons uitnodigt om onze eigen herinneringen en gevoelens te verkennen. Met zijn betoverende lichteffecten en poëtische uitstraling is dit kunstwerk een inspiratiebron voor iedereen die op zoek is naar een diepere verbinding met de plek die we thuis noemen.

Afbeelding credits: Xu Ge, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xu Ge
Afbeeldingscredits: Xu Ge, 2020.
Projectteamleden: Xu Ge
Projectnaam: House of Dream
Projectklant: Xu Ge


House of Dream IMG #2
House of Dream IMG #3
House of Dream IMG #4
House of Dream IMG #5
House of Dream IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp