Bubble Forest: Een Adembenemend Kunstwerk dat de Kracht van Planten Vier

Een Publieke Sculptuur door Mirek Struzik

Inleiding:

Bubble Forest is een adembenemend kunstwerk dat de kracht van planten viert. Het is een publieke sculptuur gemaakt door de getalenteerde ontwerper Mirek Struzik. Dit unieke kunstwerk is geïnspireerd op de capaciteit van planten om zuurstof te produceren en weerspiegelt zowel de flora op het land als die in de diepten van meren, zeeën en oceanen.

De Bubble Forest is een ware blikvanger en een oriëntatiepunt op de locatie. Het trekt niet alleen fotografen en toeristen aan, maar dient ook als een herkenningspunt voor bezoekers. Dit opvallende kunstwerk is geïnstalleerd naast de zee, bij het grootste winkelcentrum van Frankrijk, CAP 3000.

De Bubble Forest is gemaakt van zuurbestendig roestvrij staal, dat zowel natuurlijk als kunstmatig licht weerspiegelt. 's Nachts wordt het kunstwerk verlicht met programmeerbare RGB LED-lampen, waardoor het een betoverende aanblik biedt. Met een afmeting van 450 cm x 450 cm x 570 cm is deze sculptuur imposant en indrukwekkend.

Het idee voor de Bubble Forest is ontstaan uit diepgaand onderzoek naar onderwaterflora en hun vermogen om zuurstof te produceren. Door de organische microstructuren op macro-schaal te vertalen, heeft Mirek Struzik een uniek kunstwerk gecreëerd dat de schoonheid en kracht van planten benadrukt.

Het ontwerpen van de Bubble Forest bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Het vinden van de juiste vorm die de ingang van het grootste winkelcentrum van Frankrijk zou karakteriseren, was een creatieve en technische uitdaging op zich. Maar met zijn artistieke visie en vakmanschap heeft Mirek Struzik deze uitdagingen weten te overwinnen en een meesterwerk gecreëerd.

De Bubble Forest is niet alleen een kunstwerk, maar ook een symbool van de kracht van de natuur en de essentiële rol die planten spelen in ons ecosysteem. Het herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om onze omgeving te koesteren en te beschermen.

Het project voor de Bubble Forest begon in april 2019 en werd in oktober 2019 voltooid met de installatie in Nice, Frankrijk. Het is een ware blikvanger geworden en heeft internationale erkenning gekregen. In 2020 werd de Bubble Forest bekroond met de prestigieuze Platinum A' Design Award in de categorie Fine Arts and Art Installation Design.

Met de Bubble Forest heeft Mirek Struzik een meesterwerk gecreëerd dat de schoonheid van de natuur viert en ons eraan herinnert hoe belangrijk het is om onze omgeving te koesteren. Dit adembenemende kunstwerk is een ware aanwinst voor de openbare ruimte en zal nog vele jaren bewondering oogsten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mirek Struzik
Afbeeldingscredits: Photos #1, #2, #3, #4, #4 photographer - Mirek Struzik Video - Grupa MagicLine
Projectteamleden: Mirek Struzik
Projectnaam: Bubble Forest
Projectklant: Mirek Struzik


Bubble Forest IMG #2
Bubble Forest IMG #3
Bubble Forest IMG #4
Bubble Forest IMG #5
Bubble Forest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp